Zdielať recept

Chlieb Fougasse

Je to pečivo typické pre provensálsku oblasť Francúzska. Tvarom má pripomínať list, ale robieva sa aj rôznych iných tvarov. Na prípravu sa používajú rôzne bylinky, olivy, cibuľka, zavárané paradajky …. Môžete si ho ochutiť, ako len chcete.

Suroviny na 4 ks:

Postup:

  • 1. Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy.
    2. Cesto nechajte nakysnúť pri izbovej teplote, alebo v chladničke na dvojnásobok
    3. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 4 časti, každú vytvarujte ako bagetu, rukami postláčajte na plocho a narežte a porozťahujte. Môžete narezať ako je na obrázku, alebo ako list, čo je typickým pre toto pečivo.
    4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
    5. Pečte pri teplote 200 St.C. asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Chlieb Fougasse?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 50 g LM, alebo ražného kvásku, 50 g vody, 50 g múky. Suroviny zmiešajte a nechajte nakvasiť na dvojnásobok. Po nakysnutí použite ďalej do cesta.

Suroviny na cesto:

  • 550 g pšeničnej hladkej múky Manitoba.
  • 250 g vody
  • 100 g olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • Zmes provensálskych byliniek