Zdielať recept

Chlieb z Manitoby z mlyna Antico Molino Rosso

Vyskúšala som Manitobu z mlyna Antico Molino Rosso a z toho istého mlyna celozrnnú špaldovú múku na kameni mletú od www.bionakupy.sk. Za mňa môžem povedať, že je to TOP. Už pri prvom dotyku je oveľa jemnejšia. Je nádherne pružná a cesto z nej zamiesené je krásne pevné

Postup:

  • Chlieb sú dosť hydratovaný, začiatočníkom odporúčam ubrať tekutiny na 400-410 g, najmä ak pečiete z našej chlebovej múky.

    Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu fermentolýzu.

    Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote

    Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.

    Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.

    Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00

    Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Chlieb z Manitoby z mlyna Antico Molino Rosso?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 500 g Manitoba
  • 70 g celozrnná špaldová
  • 200 g pivo
  • 220 g voda
  • 60 g ražný celozrnný kvások
  • 1,5 č.l. soľ
  • 1 č.l. slad