Postup:
-
Všetky suroviny spolu vymiešate a necháte prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
Pridáte kvások, všetko spolu vymiešajte a nechajte prebehúť fermentolýzu.
Prekladajte každých 20 minút hodinu pri izbovej teplote.
Po hodine dajte do chladničky a prekladajte minimálne dvakrát denne. V chladničke by cesto malo vydržať 2-4 dni. Keď zdvojnásobí objem, vyberte z chladničky, vyklopte na pomúčenú dosku, pomúčte aj z vrchu, jemne rozrežte na časti, opatrne preneste na plech na pečenie, ktorý ste si poprášili múkou a nechajte nakysnúť 3 hodiny.
Pečte pri teplote 230 St.C. asi 30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 70g rozkvas z LM ktoré ste deň pred robením rozkvasu nakŕmili a je a vitálne
- 400g múka hladká Pšeničná Manitoba
- 300g voda
- 40g olivový olej
- 7g soľ
- 2 č.l. kurkumy
- Hrozienka (voliteľné)