Zdielať recept

Ciabatty bez miesenia

Deň vopred si nakŕmte kvások

Postup:

  • 1. Kvások si rozrobte vo vode.
    2. Suroviny spolu zamiešate tak, aby sa všetky prepojili.
    3. 2 hodiny prekladajte pri izbovej teplote každých 20 minút
    4. Cesto dáte do chladničky kysnúť až zdvojnásobí objem. Môže to trvať 12-24 hodín, niekedy i viac.
    5. Po nakysnutí cesto vyklopte z nádoby v ktorej kyslo na dobre pomúčenú dosku. Poprášte ho aj zvrchu múkou, narežte a jemne preneste na papier na pečenie kde ciabatty necháte ešte finálne nakysnúť asi 2 hodiny,
    6. Pečte pri teplote 230 St.C asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Ciabatty bez miesenia?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 400 g Manitoba typ 0
  • 300 g voda
  • 40 g olivový olej
  • 7g soľ
  • 50 g kvásku