Postup:
-
1. Kvások si rozrobte vo vode.
2. Suroviny spolu zamiešate tak, aby sa všetky prepojili.
3. 2 hodiny prekladajte pri izbovej teplote každých 20 minút
4. Cesto dáte do chladničky kysnúť až zdvojnásobí objem. Môže to trvať 12-24 hodín, niekedy i viac.
5. Po nakysnutí cesto vyklopte z nádoby v ktorej kyslo na dobre pomúčenú dosku. Poprášte ho aj zvrchu múkou, narežte a jemne preneste na papier na pečenie kde ciabatty necháte ešte finálne nakysnúť asi 2 hodiny,
6. Pečte pri teplote 230 St.C asi 30 minút.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 400 g Manitoba typ 0
- 300 g voda
- 40 g olivový olej
- 7g soľ
- 50 g kvásku