Postup:
-
Suroviny:
Rozkvas:
150 g LM
150 g vody
150 g hladká špaldová múka celozrnnáTangzong:
v malom hrnci si metličkou rozmiešajme 20 g hladkej múky a 100 g. vody. Za stáleho miešanie zohrajme na sporáku do 70 st. C. Ak nemáme teplomer, akonáhle začne hustnúť, odstavme a ďalej chvíľku miešajme. Nechajme úplne vychladnúť
Cesto:
Rozkvas (ak nerobíte rozkvas, tak suroviny ktoré mali byť použité v rozkvase použiť do cesta a predlžiť prvé kysnutie na cca 5 hodín)
600 g hladkej múky
220 g mlieka
2 pol. lyžice cukru
70 g zmäknutého masla
3 vajcia
2 č.l soli.
voliteľné: sušená cibuľa, kurkuma, sušené rajčiny, chilli, chedar ....Postup pri konzervatívnom rustikálnom toaste:
Zmiešame múku a tekutiny spolu s tangzongom a necháme prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
Potom v robote primiešame rozkvas a ostatné suroviny a cesto necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Prekladáme každú pol hodinu
Po nakysnutí vyklopíme na mierne pomúčenú dosku a stočíme do formy, kde necháme znovu nakysnúť cca 2 hodiny pri izbovej teplote.
Pečieme 20-30 minút pri 200 st.C. so záparou a ďalej 20 minút pri 180 st.C.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150 g LM
- 150 g vody
- 150 g hladká špaldová múka celozrnná
Tangzong:
- 20 g hladkej múky
- 100 g. vody
Cesto:
- Rozkvas (ak nerobíte rozkvas, tak suroviny ktoré mali byť použité v rozkvase použiť do cesta a predlžiť prvé kysnutie na cca 5 hodín)
- 600 g hladkej múky
- 220 g mlieka
- 2 pol. lyžice cukru
- 70 g zmäknutého masla
- 3 vajcia
- 2 č.l soli.
- voliteľné: sušená cibuľa, kurkuma, sušené rajčiny, chilli, chedar ....