Zdielať recept

Cibuľový chlieb

Tento chlieb kvasil v ošatke ktorá má v strede výbežok na otvor v chlebe. Ak takúto nemáte, upečte si ho v obyčajnej oválnej, alebo okrúhlej.

Postup:

  • 1. Zmiešajte múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    4. Následne cesto 2 hodiny prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote

    5. Po tomto čase môžete cesto dať kysnúť do chladničky na noc, alebo pokračujte v prekladoch ešte 2 – 3 hodiny.

    5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.

    6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

    7. Nechajte vychladnúť na mriežke a krájajte po úplnom vychladnutí.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cibuľový chlieb?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 70 g LM, alebo ražného kvásku
  • 530 g Manitoba
  • 80 g Celozrnná špaldová múka
  • 430 g voda
  • 1 č.l. slad
  • 2 č.l. soľ
  • 2-3 hrste pražená alebo sušená cubuľka