Postup:
-
1. Zmiešajte múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
4. Následne cesto 2 hodiny prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
5. Po tomto čase môžete cesto dať kysnúť do chladničky na noc, alebo pokračujte v prekladoch ešte 2 – 3 hodiny.
5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
7. Nechajte vychladnúť na mriežke a krájajte po úplnom vychladnutí.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 70 g LM, alebo ražného kvásku
- 530 g Manitoba
- 80 g Celozrnná špaldová múka
- 430 g voda
- 1 č.l. slad
- 2 č.l. soľ
- 2-3 hrste pražená alebo sušená cubuľka