Postup:
-
V tomto recepte kvások nemá primárne funkciu kypridla, ale pridáva sa na to, aby nám pri chladničkovom kysnutí pomaly spracoval múku tak, aby bola ľahšie stráviteľná. Kto chce kvások vynechať, kľudne ju upečte bez neho a to tak, že vynecháte rozkvas a rovno po zamiesení ju nalejete do formy a dáte piecť.
Postup:
8-12 hodín pred pečením si urobíme rozkvas zo 100 g múky, 100 g vody a 100 g kvásku (je jedno aký použijete)
Vymiešajte si maslo s cukrom do peny. Pridajte vajcia, múku, kyslú smotanu, mak, prášok do pečiva, citrónovú šťavu a kôru, soľ a rozkvas. Všetko spolu vymiešajte do jemnej tekutej hmoty.
Cesto nechajte nakysnúť 6 hodín pri izbovej teplote, nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a na noc dajte kysnúť do chladničky.
Zohrejte si rúru na 180 St.C a pečte 50-60 minút. (záleží od formy, ktorú použijete. ) Skúste špajdlou, či je cesto dostatočne prepečené.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 300 g rozkvas
- 450 g pšeničná hladká múka
- 180 g cukor
- 150 g masla
- 3 vajcia
- 300 g kyslej smotany
- 4 kopcom lyžice maku
- prášok do pečiva
- kôra z troch chemicky neošetrovaných citrónov (len žltá časť)
- šťava z troch citrónov
- štipka soli