Zdielať recept

Citronella svieži citrónový koláč

Po ťažkých smažených fašiangových dobrotách som dostala chuť na niečo sviežejšie. Ani som nepredpokladala, že to bude tak dobré. Táto bábovka zmizne na posedenie. Jeden kúsok ani dva určite nestačí. Spojenie citrónovej chuti, vanilky a maku je božská.

Postup:

  • V tomto recepte kvások nemá primárne funkciu kypridla, ale pridáva sa na to, aby nám pri chladničkovom kysnutí pomaly spracoval múku tak, aby bola ľahšie stráviteľná. Kto chce kvások vynechať, kľudne ju upečte bez neho a to tak, že vynecháte rozkvas a rovno po zamiesení ju nalejete do formy a dáte piecť.

    Postup:

    8-12 hodín pred pečením si urobíme rozkvas zo 100 g múky, 100 g vody a 100 g kvásku (je jedno aký použijete)

    Vymiešajte si maslo s cukrom do peny. Pridajte vajcia, múku, kyslú smotanu, mak, prášok do pečiva, citrónovú šťavu a kôru, soľ a rozkvas. Všetko spolu vymiešajte do jemnej tekutej hmoty.

    Cesto nechajte nakysnúť 6 hodín pri izbovej teplote, nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a na noc dajte kysnúť do chladničky.

    Zohrejte si rúru na 180 St.C a pečte 50-60 minút. (záleží od formy, ktorú použijete. ) Skúste špajdlou, či je cesto dostatočne prepečené.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Citronella svieži citrónový koláč?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 300 g rozkvas
  • 450 g pšeničná hladká múka
  • 180 g cukor
  • 150 g masla
  • 3 vajcia
  • 300 g kyslej smotany
  • 4 kopcom lyžice maku
  • prášok do pečiva
  • kôra z troch chemicky neošetrovaných citrónov (len žltá časť)
  • šťava z troch citrónov
  • štipka soli