Postup:
-
Pripravte si Lemon curd (alebo použite citrónový, pomarančový, alebo iný kyslý jemný džem)
Na jemnom strúhadle nastrúhajte žltú časť kôry z umytých citrónov a spolu s ostatnými surovinami nad parou šľahajte do zhustnutia. Hotový krém rozmixujte ponorným tyčovým mixérom.
Z hotového Lemon Curd si urobíte citrónový krém. Mascarpone so smotanou na šľahanie a cukrom vyšľahajte na hladký krém. Nakoniec pridajte Lemon curd.
Pripravte malinový rozvar. Maliny rozmixujte ponorným mixérom, prilejte citrónovú šťavu a povarte. Varte dovtedy, než vznikne konzistencia džemu, ak je veľa šťavy, nechajte vyredukovať. Pridajte 1 PL zemiakový škrob, dobre vymiešajte a nechajte vychladnúť.
Upečte linecké kolieska a košíčky. Múku s práškovým cukrom a vanilkou zmiešajte, pridajte maslo, žĺtky a vypracujte hladké cesto.
Cesto odložte na noc do chladničky.
Cesto rozdeľte na dve časti. Z jednej vykrojte kolieska a druhú dajte do formičiek na košíčky.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 12min na 180C.
Ak máte pripravené tieto časti, do košíčkov naplňte malinový rozvar, a naňho dajte pomocou naberačky na zmrzlinu kopček citrónového krému.Vyšľahajte si sneh z bielkov.
Nad parou šľahajte bielka spolu so 100 g cukru pokiaľ nezačnú hustnúť. Premiestnite ich do mixéra a šľahajte ďalej, nie však celkom do tuha. Sneh musí pekne stiecť po kopčeku krému, ale musí vytvoriť malú špičku hore.
Vyšľahaný sneh naplňte do cukrárenského vrecka so širokou rovnou špičkou a natlačte ho z vrchu na krém v košíčku pomaly, aby stiekol po celom obvode. Na vrchu vytvorte malú špičku. Správna konzistencia snehu je veľmi dôležitá k tomu, aby vznikol pekný hladký povrch.
Košíček opatrne s lopatkou premiestnite na linecké koliesko
Sneh môžete flambovať pištoľou, alebo ho tiež môžete dať usušiť do rúry na 80 St.C asi na 1-2 hodiny.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Lemon curd
- 5 žĺtkov
- 80 g cukru
- 80 ml citrónovej šťavy
- 60 g masla
- kôra z 3 bio citronov
Citrónový krém
- Mascarpone 200 g
- Smotana na šľahanie 200 ml
- Práškový cukor 50 g
- lemon curd
Malinový rozvar
- 300 g malín
- 1 PL citrónová šťava
- 1 PL zemiakový škrob
Linecké košíčky a kolieska
- 300g hladkej múky
- 100g práškový cukor
- 200g masla
- 2 žĺtky
- vanilka
Sneh z bielkov
- 6-8 bielkov
- 100 g cukru