Codum dal in accappatoio di pancetta.

(V preklade co dúm dal v slaninkovom župane).

Spracovanie:

  • 1Údené mäso si uvarte vopred a odložte si aj vývar z neho.

    2Pečivo si nakrájajte na malé kocky asi 1 cm, rozprestrite na plech na pečenie, pokvapkajte maslom alebo olivovým olejom a dajte zapiecť do rúry na 180 St.C. do chrumkava.

    3Oddeľte si žĺtka od bielkov

    Údené mäso si nakrájajte na malé kocky, pridajte k nemu žĺtka, pretlačený cesnak, pažitku, nakrájaný špenát, žihlavu, rukolu, alebo mix všetkých zelených listov, nakrájanú cibuľku.

    4Opečené rožky pokropte vývarom z mäsa tak, aby boli nasiaknuté šťavou. (kto chce mať jemnejšiu verziu, môže pokropiť aj smotanou.

    5Nasiaknuté rožky primiešajte k mäsovej zmesi. Osoľte, okoreňte.

    Vyšlahajte si bielka do tuhej peny a jemne ich primiešajte k ostatným surovinám.

    6formu na tehličku vyložte slaninkou tak, aby visela cez okraje, do stredu formy na slaninku dajte mäsovú zmes a zabalte visiacimi okrajmi.

    7Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St. C asi 1 hodinu. Ak sa Vám slaninka na vrchu pripeká, zakryte alobalom a dopekajte zakryté.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Codum dal in accappatoio di pancetta.?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 400 g údeného prerasteného mäsa alebo kvalitnej slaninky,
  • 400 g slaninky na tenko nakrájanej,
  • asi 6 rožkov,
  • 125 g maslo, alebo olivový olej
  • 8 vajec
  • špenát, rukolu, žihlavu (stačí aj jedno z toho)
  • cesnak. Pažitka
  • mladá cibuľka
  • soľ
  • čierne korenie