Postup:
-
Zo surovín na cesto (okrem čokolády) a z hotového nakysnutého rozkvasu vypracujte vláčne cesto. Po 10 minútach pridajte maslo a mieste pokiaľ sa úplne nezapracuje do cesta. Nakoniec bohato pridajte kúsky čokolády.
Nechajte nakysnúť na dvojnásobok pri izbovej teplote.
Cesto premiestnite na pracovnú dosku, trochu vygúľajte do šulca a premiestnite do formy na pečenie. Má ho byť vo forme niečo medzi 1/3 a 1/2 formy.
Nechajte nakysnúť na dvojnásobok
Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 50-60 minút. Pichnite do bábovky drevenou špajdľou, či už je upečená. Skúste prstami či sa špajdľa nelepí. Ak nie, tak je hotová.
Ak Vám zostal kúsok cesta, upečte ho v nejakej malej forme, alebo muffinovom košíčku.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- Rozkvas 75 g voda +75 g pšeničná hladká múka + 75 g pšeničný kvások
- zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok
Cesto:
- hotový nakysnutý rozkvas
- 450 g pšeničná hladká múka (ja som použila Manitobu, ale ak nemáte, použite hocijakú silnú pšeničnú múku napríklad Babičkinu chlebovú
- 120 g tekutá káva (preso)
- 200 g maslo
- 120 g cukor
- 80 g kakao
- 4 vajcia
- vanilka
- 20 g sušené mlieko v prášku
- štipka soli
- nadrobno nakrájané čokoládové kúsky (ja som dala 4 veľké hrste )
- môžete pridať aj nasekané orechy
Na polevu:
- 250 g horkej čokolády
- malé preso
- 100 g masla