Zdielať recept

Čoko-café bábovka

Čoko-café bábovka. Kto nevyskúšal toto, nevie čo je nebo na zemi! A to doslova a do písmena. Tá chuť sa nedá opísať, to sa musí zažiť.

Postup:

  • Zo surovín na cesto (okrem čokolády) a z hotového nakysnutého rozkvasu vypracujte vláčne cesto. Po 10 minútach pridajte maslo a mieste pokiaľ sa úplne nezapracuje do cesta. Nakoniec bohato pridajte kúsky čokolády.

    Nechajte nakysnúť na dvojnásobok pri izbovej teplote.

    Cesto premiestnite na pracovnú dosku, trochu vygúľajte do šulca a premiestnite do formy na pečenie. Má ho byť vo forme niečo medzi 1/3 a 1/2 formy.

    Nechajte nakysnúť na dvojnásobok

    Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 50-60 minút. Pichnite do bábovky drevenou špajdľou, či už je upečená. Skúste prstami či sa špajdľa nelepí. Ak nie, tak je hotová.

    Ak Vám zostal kúsok cesta, upečte ho v nejakej malej forme, alebo muffinovom košíčku.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čoko-café bábovka?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • Rozkvas 75 g voda +75 g pšeničná hladká múka + 75 g pšeničný kvások
  • zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok

Cesto:

  • hotový nakysnutý rozkvas
  • 450 g pšeničná hladká múka (ja som použila Manitobu, ale ak nemáte, použite hocijakú silnú pšeničnú múku napríklad Babičkinu chlebovú
  • 120 g tekutá káva (preso)
  • 200 g maslo
  • 120 g cukor
  • 80 g kakao
  • 4 vajcia
  • vanilka
  • 20 g sušené mlieko v prášku
  • štipka soli
  • nadrobno nakrájané čokoládové kúsky (ja som dala 4 veľké hrste )
  • môžete pridať aj nasekané orechy

Na polevu:

  • 250 g horkej čokolády
  • malé preso
  • 100 g masla