Postup:
-
1. Rozkvas necháme zdvojnásobiť objem a pridáme ho do cesta spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime cesto.
2. Cesto necháme nakysnúť asi 6 -10 hodín pokiaľ nezdvojnásobí objem. Čas záleží od okolitej teploty
3. Cesto je veľmi lepivé, ale jemné, také má byť. Jemne cesto rozdeľte na diely, aké potrebujete podľa Vašich foriem, každý poprekladajte a dajte ho do formy, alebo do foriem, ja som použila veľmi veľkú bábovkovú formu, ale môžete plniť aj do rôznych košíčkov, srnčieho chrbáta, foriem na briošku, košíčkov na panettone ... Plňte asi do 1/3, alebo do slabej ½ formy.
4. Nechajte finálne nakysnúť 2-4 hodiny.
5. Dajte piecť na 40 min. – 1 hodinu podľa Vami zvolenej veľkosti formy do vopred vyhriatej rúry na 180 st.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 75 g mlieko
- 75 g LM
- 75 g manitoba alebo hladká pšeničná múka
Cesto:
- 225 g Nakvasený rozkvas
- 450 g Manitoba (alebo hladká pšeničná)
- 200 g mlieko
- 100 g cukor
- 200 g maslo
- 10 žĺtok
- 200 g strúhaný kokos
- vanilka
- soľ
- čokoládové kúsky, orechy
- 50-70 g kakao