Postup:
-
Zo surovín na cesto (okrem čokolády) a z hotového nakysnutého rozkvasu vypracujte vláčne cesto. Po 10 minútach pridajte maslo a mieste pokiaľ sa úplne nezapracuje do cesta. Nakoniec bohato pridajte kúsky čokolády.
Nechajte nakysnúť na dvojnásobok pri izbovej teplote.
Cesto premiestnite na pracovnú dosku, trochu vygúľajte do šulca a premiestnite do formy na pečenie. Cesto je veľmi jemné a vláčne.
Má ho byť vo forme najviac asi do 1/3 – 1/2 . (skôr trochu menej ak nechcete aby Vám z nej po upečení vyliezla
Nechajte nakysnúť takmer na dvojnásobok
Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 50 minút. Pichnite do cesta drevenou špajdľou, či už je upečené. Skúste prstam či sa špajdľa nelepí. Ak nie, tak je hotovo. Môže sa trochu lepiť aj roztopená čokoláda.
Ak Vám zostal kúsok cesta, upečte ho v nejakej malej forme, alebo muffinovom košíčku. Tento recept je na veľkú bábovku.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas
- 75 g voda +75 g pšeničná hladká múka + 75 g pšeničný kvások zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok
Cesto:
- hotový nakysnutý rozkvas
- 400 g pšeničná hladká alebo špaldová múka
- 120 g mlieko
- 200 g maslo
- 120 g cukor
- 70 g kakao
- 6-8 žĺtok (záleží podľa veĺkosti)
- vanilka
- štipka soli
- dve nadrobno-nasekané čokolády
- môžete pridať aj nasekané orechy