Čokoládové brownies s jahodami

Toto je explózia chutí. Jahody s čokoládou a karamelom a k tomu kokosová zmrzlina s mätou. Už asi nič lepšie asi nie je. Kto ju raz urobí, bude ju robiť stále.

Postup:

  • 1. Všetky suroviny vymieste v robote pokiaľ nebudú mať penovú konzistenciu. Čokoládu pridajte nakoniec, nasekajte ju na malé kocky. Ak robíte verziu s kváskom, nechajte 6-8 hodín nakysnúť, alebo dajte na noc do chladničky.
    2. Rúru vyhrejte na 180 St.C.
    3. Cesto prelejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte 50-60 minút.
    4. Po upečení bábovku opatrne vyklopte z formy.
    5. Čokoládu s maslom a medom roztopte v hrnčeku na sporáku nad parou.
    6. Bábovku polejte čokoládou (ja som poliala najprv karamelom, ale je tak dosť sladká), naukladajte jahody a podávajte s vanilkovou, alebo kokosovou zmrzlinou, alebo kopčekom šľahačky.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládové brownies s jahodami?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 50 g kvásku LM, alebo ražného (kto robí bez kvásku, použije 1 prášok do pečiva)
  • 150 g Pšeničná hladká múka
  • 100 Špaldová hladká múka
  • 50 g Celozrnná pšeničná múka
  • 100 g čokoláda
  • 220 g kyslá smotana
  • 3 vajcia
  • 250 g rozpustené a vychladnuté maslo
  • 70 g kakao
  • 1 malé espreso
  • 1 vanilkový puding
  • 150 g cukor
  • 1 č.l. soda bicarbona

Poleva:

  • 150 g tmavá čokoláda
  • 100 g maslo
  • 1 PL med