Postup:
-
1. Všetky suroviny vymieste v robote pokiaľ nebudú mať penovú konzistenciu. Čokoládu pridajte nakoniec, nasekajte ju na malé kocky. Ak robíte verziu s kváskom, nechajte 6-8 hodín nakysnúť, alebo dajte na noc do chladničky.
2. Rúru vyhrejte na 180 St.C.
3. Cesto prelejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte 50-60 minút.
4. Po upečení bábovku opatrne vyklopte z formy.
5. Čokoládu s maslom a medom roztopte v hrnčeku na sporáku nad parou.
6. Bábovku polejte čokoládou (ja som poliala najprv karamelom, ale je tak dosť sladká), naukladajte jahody a podávajte s vanilkovou, alebo kokosovou zmrzlinou, alebo kopčekom šľahačky.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 50 g kvásku LM, alebo ražného (kto robí bez kvásku, použije 1 prášok do pečiva)
- 150 g Pšeničná hladká múka
- 100 Špaldová hladká múka
- 50 g Celozrnná pšeničná múka
- 100 g čokoláda
- 220 g kyslá smotana
- 3 vajcia
- 250 g rozpustené a vychladnuté maslo
- 70 g kakao
- 1 malé espreso
- 1 vanilkový puding
- 150 g cukor
- 1 č.l. soda bicarbona
Poleva:
- 150 g tmavá čokoláda
- 100 g maslo
- 1 PL med