Postup:
-
Ak robíte verziu z droždia, najprv z 50 g mlieka, droždia a lyžičky cukru zarobíme kvások, ktorý necháme 15 minút nakvasiť.
Z kvásku a ostatných surovín vypracujeme hustejšie cesto. S mliekom podľa potreby, dajte najprv menej a radšej postupne pridajte.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 2 hodiny pri verzii z droždia. Pri verzii z kvásku asi 8 hodín. Po vykysnutí vytvarujeme do valčeka, nechajte finál ne nakysnúť pri verzii z droždia asi 15 min., pri verzii z kvásku asi 2-3 hodiny. odkrajujeme rožky, vypražíme v oleji a ešte horúce obalíme v kakau s cukrom.
Alebo obalte len v kryštálovom cukre a namáčajte to horúcej čokolády.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 200 g hladkej muky,
- 200 g hrubej muky,
- (Ja som obidve múky vymenila za celozrnnú Manitobu Aida 3.3)
- 200 g na jemno strúhaných varených zemiakov,
- 1 vajce,
- 100 g kryštáľoveho cukru
- 1-2 lyžice oleja,
- 100 g LM, alebo 20 g drozdie
- 80-100 g mlieko
Na vysmážanie:
- Olej, alebo bravčová masť
Na obaľovanie:
- kryštálový cukor, vanilkový cukor, škorica, kakao