Čokoládové zemiakové krokety.

Recept som dostala od jednej mojej neznámej followerky  a veľmi jej zaňho ďakujem, lebo sú naozaj božské.
Recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý pôvodný je s droždím, je som ho prerobila na kváskový. Pridávam Vám obidva.

Postup:

  • Ak robíte verziu z droždia, najprv z 50 g mlieka, droždia a lyžičky cukru zarobíme kvások, ktorý necháme 15 minút nakvasiť.
    Z kvásku a ostatných surovín vypracujeme hustejšie cesto. S mliekom podľa potreby, dajte najprv menej a radšej postupne pridajte.
    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 2 hodiny pri verzii z droždia. Pri verzii z kvásku asi 8 hodín. Po vykysnutí vytvarujeme do valčeka, nechajte finál ne nakysnúť pri verzii z droždia asi 15 min., pri verzii z kvásku asi 2-3 hodiny. odkrajujeme rožky, vypražíme v oleji a ešte horúce obalíme v kakau s cukrom.
    Alebo obalte len v kryštálovom cukre a namáčajte to horúcej čokolády.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládové zemiakové krokety.?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 200 g hladkej muky,
  • 200 g hrubej muky,
  • (Ja som obidve múky vymenila za celozrnnú Manitobu Aida 3.3)
  • 200 g na jemno strúhaných varených zemiakov,
  • 1 vajce,
  • 100 g kryštáľoveho cukru
  • 1-2 lyžice oleja,
  • 100 g LM, alebo 20 g drozdie
  • 80-100 g mlieko

Na vysmážanie:

  • Olej, alebo bravčová masť

Na obaľovanie:

  • kryštálový cukor, vanilkový cukor, škorica, kakao