Čoko-kardamonové Babetky

Jemnučké ako obláčik a plné úžasnej chuti. Mandľová krusta im dodá úžasnú chuť.

Postup

  • 1. Vypracujeme kompaktné cesto, ak je cesto príliš tuhé, pridajte mlieko, alebo naopak múku. Musí byť pekné vláčne. Čím je hydratovanejšie, tým sú jemnejšie.
    2. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok
    3. Nakysnuté cesto rozdeľte na časti veľké asi 100-150 g. Utiahnite guľky, ktoré necháte oddychovať asi 20 min. Oddýchnuté guľky roztlačte rukou na placku, naplňte plnkou, zatvorte do batôžka, otočte spojom dospodu a vložte do formy. Môžete ich urobiť ako klasické buchty, alebo do malých formičiek. Tiež nimi môžete vystlať okrúhlu formu, alebo formu na tehličku. Vtedy by som robila väčšie guličky. Je to len na Vás. Potrite zmesou na krustu.
    4. Nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny.
    5. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-45 minút podľa veľkosti formy.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čoko-kardamonové Babetky?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 100 g LM (alebo 50 g droždia)
  • 670 g hladkej pšeničnej múky
  • 300 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 1/2 čl soli
  • 1 vajce
  • 100 g cukru

Plnka

  • Čokoládová plnka Babeta
  • kardamon
  • nasekané mandle
  • Vymiešajte plnku. Kardamonu pridajte toľko koľko máte radi. Ja ho milujem, tak u mňa bol dosť výrazne cítiť.

Krusta:

  • 3-4 bielka
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice zemiakového škrobu
  • Dobre spolu vyšľahať na hmotu, ktorá sa dá natierať v tenkej vrstve na naplnené Babetky.