Zdielať recept

Čokoládovo kávové koláčiky

Podľa receptu na Čoko-café bábovku. Kto nevyskúšal toto, nevie čo je nebo na zemi! A to doslova a do písmena. Tá chuť sa nedá opísať, to sa musí zažiť.

Postup:

  • Zo surovín na cesto (okrem čokolády) a z hotového nakysnutého rozkvasu vypracujte vláčne cesto. Po 10 minútach pridajte maslo a mieste pokiaľ sa úplne nezapracuje do cesta. Nakoniec bohato pridajte kúsky čokolády.

    Nechajte nakysnúť na dvojnásobok pri izbovej teplote.

    Cesto premiestnite na pracovnú dosku, trochu vygúľajte do šulca a premiestnite do formy na pečenie. Má ho byť vo forme niečo medzi 1/3 a 1/2 formy.

    Nechajte nakysnúť na dvojnásobok

    Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 50 minút. Pichnite do bábovky drevenou špajdlou, či už je upečená. Skúste prstami či sa špajdla nelepí. Ak nie, tak je hotová.

    Ak Vám zostal kúsok cesta, upečte ho v nejakej malej forme, alebo muffinovom košíčku.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládovo kávové koláčiky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 75 g voda +75 g pšeničná hladká múka + 75 g pšeničný kvások
  • zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok

Cesto:

  • hotový nakysnutý rozkvas
  • 450 g pšeničná hladká múka (ja som použila Manitobu, ale ak nemáte, použite hocijakú silnú pšeničnú múku napr. Babičkinu chlebovú
  • 120 g tekutá káva (preso)
  • 200 g maslo
  • 120 g cukor
  • 80 g kakao
  • 4 vajcia
  • vanilka
  • 20 g sušené mlieko v prášku
  • štipka soli
  • nadrobno nakrájané čokoládové kúsky (ja som dala 4 veľké hrste )
  • môžete pridať aj nasekané orechy

Na polevu:

  • 250 g horkej čokolády
  • malé preso
  • 100 g masla