Zdielať recept

Čokoládovo-mandľová mramorová babka

Postup:

  • www.slowlandia.sk

    1. Z uvedených surovín vypracujte nelepivé elastické cesto a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    2. Nakysnuté cesto rozvaľkajte na čo najtenšie, natrite nátierkami a zrolujte do rolády.

    3. Roládu rozrežte pozdĺžne cez stred tak, aby na konci zostal nerozrezaný kúsok asi 2 cm. Vzniknú Vám tak dva pramene, ktoré medzi sebou vzájomne prepletiete.

    4. Zapletenú babku dajte do formy a nechajte finále nakysnúť a dvojnásobok.

    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 45 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládovo-mandľová mramorová babka?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 210 g rozkvas (70 g kvásku, 70 g hladkej pšeničnej múka, 70 g vody
  • Zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí použite nižšie do cesta

Cesto:

  • 210 g nakysnutý rozkvas
  • 450 g špaldová hladká múka
  • 150 g Manitoba (alebo pšeničná chlebová múka)
  • 320 g mlieko
  • 1 vajíčko
  • 70 g med
  • štipka soli
  • citrónová kôra

Na náplň:

  • 300 g slowtella chrumkavá
  • 250 g mandľové maslo