Postup:
-
1. Z uvedených surovín vypracujte nelepivé elastické cesto a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
2. Nakysnuté cesto rozvaľkajte na čo najtenšie, natrite nátierkami a zrolujte do rolády.
3. Roládu rozrežte pozdĺžne cez stred tak, aby na konci zostal nerozrezaný kúsok asi 2 cm. Vzniknú Vám tak dva pramene, ktoré medzi sebou vzájomne prepletiete.
4. Zapletenú babku dajte do formy a nechajte finále nakysnúť a dvojnásobok.
5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 45 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 210 g rozkvas (70 g kvásku, 70 g hladkej pšeničnej múka, 70 g vody
- Zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí použite nižšie do cesta
Cesto:
- 210 g nakysnutý rozkvas
- 450 g špaldová hladká múka
- 150 g Manitoba (alebo pšeničná chlebová múka)
- 320 g mlieko
- 1 vajíčko
- 70 g med
- štipka soli
- citrónová kôra
Na náplň:
- 300 g slowtella chrumkavá
- 250 g mandľové maslo