Postup:
-
1. Cesto rozvaľkáme na tenko, natrieme plnkou a posypeme surovinami ktoré chceme použiť do náplne a zrolujeme do rolády, ktorú po celej dĺžke (okrem kúsku na konci) v strede rozrežeme tak, že nám vzniknú dva pramene, ktoré spolu zapletieme a stočíme do kruhu. Na konci zastrčíme jeden koniec pod druhy. Posypeme pistáciami a lieskovcami.
2. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
3. Pečieme pri teplote 180.st.C. asi 30- 40 min.
4. Necháme vychladnúť na mriežke. Môžeme poliať čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 50 g LM
- 50 g pšeničnej hladkej múky
- 50 g vody
- (Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok)
Cesto:
- Hotový rozkvas
- 350 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
- 200 g mlieka
- 60 g masla
- 1 žĺtok
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- Kôra z jedného pomaranča
- 1/2 čl soli
- (Vypracujeme kompaktné cesto a necháme nakysnúť na dvojnásobok)
Na náplň si vyberte:
- Orechové maslo
- Čokoládová nátierka
- Kakao + maslo
- Nastrúhaná čokoláda
- Škorica
- Nadrobno nasekané orechy
- Hrozienka namočené cez noc v rume