Zdielať recept

Čokoládový kringel s pistáciami

Postup:

  • 1. Cesto rozvaľkáme na tenko, natrieme plnkou a posypeme surovinami ktoré chceme použiť do náplne a zrolujeme do rolády, ktorú po celej dĺžke (okrem kúsku na konci) v strede rozrežeme tak, že nám vzniknú dva pramene, ktoré spolu zapletieme a stočíme do kruhu. Na konci zastrčíme jeden koniec pod druhy. Posypeme pistáciami a lieskovcami.
    2. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
    3. Pečieme pri teplote 180.st.C. asi 30- 40 min.
    4. Necháme vychladnúť na mriežke. Môžeme poliať čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládový kringel s pistáciami?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 50 g LM
  • 50 g pšeničnej hladkej múky
  • 50 g vody
  • (Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok)

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 350 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
  • 200 g mlieka
  • 60 g masla
  • 1 žĺtok
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z jedného citróna
  • Kôra z jedného pomaranča
  • 1/2 čl soli
  • (Vypracujeme kompaktné cesto a necháme nakysnúť na dvojnásobok)

Na náplň si vyberte:

  • Orechové maslo
  • Čokoládová nátierka
  • Kakao + maslo
  • Nastrúhaná čokoláda
  • Škorica
  • Nadrobno nasekané orechy
  • Hrozienka namočené cez noc v rume