Zdielať recept

Cruffins ruža

Postup:

  • 1. Uvaríme si 3 druhy hustého pudingu, pridáme nalámanú čokoládu, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Kto nemá rád veľmi sladké, ak pridávate do krému čokoládu, uberte polovičku cukru v ceste.
    2. V robote vymiešame cesto , ktoré rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme kakao rozmiešané vo vode a premiesime tak, aby sa farby spojili vzniklo hnedé cesto.
    3. Ďalší postup je ako pri príprave cesta na croissanty
    4. Obidve cestá vyvaľkáme. Vzniknú nám dva obdĺžniky. Bledý a hnedý.
    5. Studené stuhnuté maslo si rozdelíme na dve časti po 125 g. Každú si vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na obdĺžnik menší ako obdĺžniky z cesta.
    6. Maslo položíme do kosoštvorca na obidva vyvaľkané obdĺžniky cesta tak, že z vyvaľkaného masla najprv odlepíme vrchný papier, preklopíme ho na cesto a odlepíme spodný papier.
    7. Maslo zabalíme do cesta ako do obálky.
    8. Vzniknuté obálky preložíme zhora na tretinu a potom zdola hore. Takže nám vznikne trojitý preklad. Zbalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť.
    9. Po vybratí z chladničky rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý znovu preložíme a to na 4 časti. Zhora do polovičky, zdola do polovičky a ešte napoly. Znovu dáme do chladničky na hodinu stuhnúť.
    10 Stuhnuté cesto vyberieme, rozvaľkáme obidve na obdĺžniky.
    11 Tmavé cesto natrieme vanilkovým pudingom vo vrstve asi 1,5 cm. Na puding položíme bledé cesto a to natrieme čokoládovým alebo karamelovým pudingom, alebo inou plnkou podľa voľby asi v 1,5 cm vrstve. (môže byť len jeden z pudingov)
    12. Nakrájame na pásy 8 cm široké, ktoré zavinieme do veľkého slimáka tak, že jednotlivé pásy nadpájame a ukladáme do tortovej formy. Treba počítať s tým, že cesto bude ešte kysnúť, preto treba nechať vo forme dostatočnú medzeru po krajoch.
    13. Necháme nakysnúť cca 4-6 hodín pri izbovej teplote. (v zimnom období to môže trvať dlhšie)
    14. Posypeme sezamom alebo makom
    15. Pečieme na 225 st. c. 20 minút a ďalej na 180 st. 40-50 minút.
    16. Po upečení opatrne vyberieme z formy. Krájame vychladnuté

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cruffins ruža?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 200 g LM alebo lyžica ražného kvásku
  • 500 g Manitoba 00 alebo hladká pšeničná múka
  • 50 g Cukor
  • 6 g soli
  • 30 g maslo
  • 250 g voda
  • 100 g kakao + 50 g voda
  • Náplň: Vanilkový, čokoládový, alebo karamelový puding. môžete do nich nalámať bielu alebo tmavú čokoládu, alebo pridať čokoládové čočky, alebo tvaroh. Tiež môžete plniť džemom a ovocím, prípadne nutelou, alebo mandlovým, alebo arašidovým maslom
  • Na dokončenie 250 g masla