Čučoriedková bábovka

Postup:

  • Verzia s kváskom:

    Rozkvas: 50 g pšeničného kvásku+ 50 g mlieka + 50 g pšeničnej múky.

    300 g kyslá smotana, 3 vajcia, 325 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka, 150 g maslo, 180 g cukor, 1,5 g lyžičky sódy bicarbóny, šťava a kôra z 1,5 citróna, 2 vanilkové cukre, 300 g čučoriedok, vanilka

    8-10 hodín vopred si pripravte rozkvas a počkajte než zdvojnásobí objem Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, pridajte ostatné suroviny vrátane rozkvasu a vymiešajte. Nechajte odpočívať pri izbovej tepote aby kvások spracoval múku asi 6 hodín.

    Do misky si nasypte trochu múky a vyváľajte v nej čučoriedky. Vďaka tomu neklesnú na dno formy. Jemne ich primiešajte do cesta

    Vymastite si formu na pečenie a vysypte múkou.

    Cesto prelejte do formy na pečenie a nechajte kysnúť ešte 2 hodiny,

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C 50-60 minút. Skúste špajdlou, či je bábovka prepečená. Vyklápajte opatrne, je krehká.

    Verzia bez kvásku:

    300 g kyslá smotana, 50 g mlieka, 3 vajcia, 375 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka, 150 g maslo, 180 g cukor, 1,5 g lyžičky sódy bicarbóny, šťava a kôra z 1,5 citróna, 2 vanilkové cukre, 300 g čučoriedok, vanilka

    Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, pridajte ostatné suroviny a vymiešajte.

    Do misky si nasypte trochu múky a vyváľajte v nej čučoriedky. Vďaka tomu neklesnú na dno formy. Jemne ich primiešajte do cesta

    Vymastite si formu na pečenie, vysypte múkou a nalejte do nej cesto.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C 50-60 minút. Skúste špajdlou, či je bábovka prepečená. Vyklápajte opatrne, je krehká.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čučoriedková bábovka?
Kliknutím vyberte

Verzia s kváskom:

  • Rozkvas: 50 g pšeničného kvásku+ 50 g mlieka + 50 g pšeničnej múky.
  • 300 g kyslá smotana
  • 3 vajcia
  • 325 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka
  • 150 g maslo
  • 180 g cukor
  • 1,5 g lyžičky sódy bicarbóny
  • šťava a kôra z 1,5 citróna
  • 2 vanilkové cukre
  • 300 g čučoriedok
  • vanilka

Verzia bez kvásku:

  • 300 g kyslá smotana
  • 50 g mlieka
  • 3 vajcia
  • 375 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka
  • 150 g maslo
  • 180 g cukor
  • 1,5 g lyžičky sódy bicarbóny
  • šťava a kôra z 1,5 citróna
  • 2 vanilkové cukre
  • 300 g čučoriedok
  • vanilka