Postup:
-
1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto. Miesenie môže trvať 20 minút.
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na 2 cm, naznačte si štvorčeky, cesto rozrežte a na každý štvorček dajte kôpku džemu (alebo tvarohu) a kôpka čučoriedok.
4. Každý štvorček zabaľte do batôžka a ukladajte s 5 cm medzerami na plech.
5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
6. Po nakysnutí potrite rozšľahaným bielkom a posypte hojne posýpkou.
6. Pečte pri teplote 180 St.C asi 30-35 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 130 g kvások, 130 g pšeničná múka, 130 g voda.
- Zmiešajte suroviny, nechajte nakvasiť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.
Cesto:
- 390 g Nakvasený rozkvas
- 700 g Manitoba alebo pšeničná hladká múka
- 150 g Celozrnná špaldová múka
- 120 g mlieko
- 1 žĺtko
- 300 g voda
- 120 g cukor
- 150 g maslo
Náplň:
- 500 g čučoriedkový džem, alebo 500 g tvaroh (rozmiešaný so žĺtkom a pudingovým práškom)
- 500 g čučoriedky
Na mrveničku:
- 150 g maslo
- 150 g hrubá múka
- 150 g cukor
- Rukou zmiešajte všetky suroviny až vznikne hrudkovitá hmota, ktorou budete posýpať nakysnuté koláčiky