Zdielať recept

Čučoriedkové koláče s mrveničkou

Tieto koláčiky voňajú ako babičkina letná kuchyňa a chutia ako detstvo.

Postup:

  • 1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto. Miesenie môže trvať 20 minút.

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na 2 cm, naznačte si štvorčeky, cesto rozrežte a na každý štvorček dajte kôpku džemu (alebo tvarohu) a kôpka čučoriedok.

    4. Každý štvorček zabaľte do batôžka a ukladajte s 5 cm medzerami na plech.

    5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    6. Po nakysnutí potrite rozšľahaným bielkom a posypte hojne posýpkou.

    6. Pečte pri teplote 180 St.C asi 30-35 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čučoriedkové koláče s mrveničkou?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 130 g kvások, 130 g pšeničná múka, 130 g voda.
  • Zmiešajte suroviny, nechajte nakvasiť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta.

Cesto:

  • 390 g Nakvasený rozkvas
  • 700 g Manitoba alebo pšeničná hladká múka
  • 150 g Celozrnná špaldová múka
  • 120 g mlieko
  • 1 žĺtko
  • 300 g voda
  • 120 g cukor
  • 150 g maslo

Náplň:

  • 500 g čučoriedkový džem, alebo 500 g tvaroh (rozmiešaný so žĺtkom a pudingovým práškom)
  • 500 g čučoriedky

Na mrveničku:

  • 150 g maslo
  • 150 g hrubá múka
  • 150 g cukor
  • Rukou zmiešajte všetky suroviny až vznikne hrudkovitá hmota, ktorou budete posýpať nakysnuté koláčiky