Postup:
-
1. Cuketu si nastrúhajte popredu a nechajte pustiť šťavu a dobre vyžmýkajte
2. Zo surovín na cesto a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V tomto období pri 25 St.C. to trvá asi 6-8 hodín
3. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, ktorý naplníme rovnomerne plnkou. Zrolujeme na roládu a môžeme nechať zamraziť 20 minút, aby sa nám lepšie krájal, alebo hneď nakrájať na 2,5 cm široké kolieska, uložiť na ležato na plech, nechať finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
4. Pečieme 35 minút pri teplote 180 St. C. (prvých 10 minút môžete so záparou)
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g LM
- 600 g Manitoba
- 350 g Hladká špaldová
- 100 g Celozrnná pšeničná múka
- 250 g Jogurt
- 50 g Olivový olej alebo maslo
- 350 g Nastrúhanej cukety
- 1 PL Soľ
Náplň:
- 400 g nastrúhanej cukety
- 1/2 hlavičky cesnaku
- 400 g nastrúhaného tvrdého syra alebo mozarelly
- 100 g masla
- 1 PL soĺ
- Čierne korenie
- Provensálske bylinky (tymian, oregano ...)
Na posypanie:
- 100 g nastrúhaného syra