Zdielať recept

Cuketové slimáky

Sú šťavnatí a jemný zároveň. Jedno z najlepších slaných pečív, ktoré som upiekla. Môžete ich jesť len tak, alebo sú výbornou prílohou k polievkam, alebo grilovanému mäsku.

Pri tvorbe tohto receptu som sa inspirovala pôvodným receptom Inny Valouškovej, ktorý bol z droždia a použila iné suroviny.

A tu je ten môj, kde som urobila zmeny tak, aby konzistencia cesta zodpovedala mojim požiadavkám:

Postup:

  • 1. Cuketu si nastrúhajte popredu a nechajte pustiť šťavu a dobre vyžmýkajte

    2. Zo surovín na cesto a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V tomto období pri 25 St.C. to trvá asi 6-8 hodín

    3. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, ktorý naplníme rovnomerne plnkou. Zrolujeme na roládu a môžeme nechať zamraziť 20 minút, aby sa nám lepšie krájal, alebo hneď nakrájať na 2,5 cm široké kolieska, uložiť na ležato na plech, nechať finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    4. Pečieme 35 minút pri teplote 180 St. C. (prvých 10 minút môžete so záparou)

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cuketové slimáky?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g LM
  • 600 g Manitoba
  • 350 g Hladká špaldová
  • 100 g Celozrnná pšeničná múka
  • 250 g Jogurt
  • 50 g Olivový olej alebo maslo
  • 350 g Nastrúhanej cukety
  • 1 PL Soľ

Náplň:

  • 400 g nastrúhanej cukety
  • 1/2 hlavičky cesnaku
  • 400 g nastrúhaného tvrdého syra alebo mozarelly
  • 100 g masla
  • 1 PL soĺ
  • Čierne korenie
  • Provensálske bylinky (tymian, oregano ...)

Na posypanie:

  • 100 g nastrúhaného syra