Spracovanie:
-
Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.
Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta.
Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.
Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 100 g LM alebo lyžica ražného kvásku
- 200 g pšeničná hladka múka
- 325 g špaldová hladká múka
- 40 g pšeničná celozrnna múka
- 25 g jednozrnka celozrnna
- 25 g semolina
- 25 g ražná celozrnna
- 100 g kefír
- 175 g voda
- 100 g pivo
- 50g maslo
- 2 č.l. soli