Zdielať recept

Delikátne bagety

Spracovanie:

  • Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.

    Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta.

    Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Delikátne bagety?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 100 g LM alebo lyžica ražného kvásku
  • 200 g pšeničná hladka múka
  • 325 g špaldová hladká múka
  • 40 g pšeničná celozrnna múka
  • 25 g jednozrnka celozrnna
  • 25 g semolina
  • 25 g ražná celozrnna
  • 100 g kefír
  • 175 g voda
  • 100 g pivo
  • 50g maslo
  • 2 č.l. soli