Evičkin jablkový koláčik

Tento koláčik pečie už dlhé roky moja najlepšia teta Evička, sestra môjho tata. Je tak úžasný ako ona. Preto Vám veľmi rada tento recept sprostredkujem.

Postup:

  • Postup:

    1. Celé vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Všetko spolu zľahka vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
    2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St.C. asi 20-30 minút.
    3. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
    4. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca spolu s vodou, cukrom a zlatým klasom. Uvaríme na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
    5. Po vychladnutí rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
    6. Dotuha vyšľaháme šľahačkovú smotanu spolu so stužovačom a nanesieme na jablkovú plnku.
    7. Na jenom strúhadle nastrúhame čokoládu a posypeme.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Evičkin jablkový koláčik?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 100ml vody
  • 200 g kryštálový cukor
  • 4 vajcia
  • 1 Prášok do pečiva

Na plnku:

  • 1000 g jabĺk
  • 80 g Zlatého klasu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 300 g vody
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky

Na posyp:

  • 150 g čokoláda