Postup:
-
Postup:
1. Celé vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Všetko spolu zľahka vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St.C. asi 20-30 minút.
3. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
4. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca spolu s vodou, cukrom a zlatým klasom. Uvaríme na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
5. Po vychladnutí rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
6. Dotuha vyšľaháme šľahačkovú smotanu spolu so stužovačom a nanesieme na jablkovú plnku.
7. Na jenom strúhadle nastrúhame čokoládu a posypeme.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 200 g polohrubej múky
- 100 ml oleja
- 100ml vody
- 200 g kryštálový cukor
- 4 vajcia
- 1 Prášok do pečiva
Na plnku:
- 1000 g jabĺk
- 80 g Zlatého klasu
- 100 g kryštálového cukru
- 300 g vody
- 300 g smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
Na posyp:
- 150 g čokoláda