Zdielať recept

Fazulačka s údeným mäsom

Je to polievka, ktorá vás zasýti a posilní. Je plná jarných vitamínov. Ak chcete odľahčenú verziu, pripravte si ju bez mäsa.

Postup:

  • 1. Fazuľu namočte cez noc vo vode.
    2. Namočenú fazuľu uvarte spolu s údeným mäsom.
    3. Po hodine vyberte údené mäso a pridajte nakrájané zemiaky.
    4. Na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen, podlejte trochou vody a poduste do mäkka. Ku koncu pridajte hrášok a rozpučený cesnak.
    5. Dusenú zeleninu spolu s nakrájaným údeným a konzervou paradajok pridajte k fazuli, osoľte, okoreňte a chvíľu ešte povarte.
    6. Podávajte s čerstvým pečivom.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Fazulačka s údeným mäsom?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 400 g veľká mäsitá fazuľa
  • 300 g zemiaky
  • 300 g mrkvy
  • 200 g petržlenu
  • 500 g údené mäso
  • 300 g hrášok
  • 2 veľké cibule
  • konzerva lúpaných rajčín
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • mletá červená paprika
  • 1 hlavička cesnaku
  • čierne korenie
  • morská soľ