Figový tvarohový koláč

Tento koláč môžete robiť v kváskovej verzii aj v jednoduchej verzii s práškom do pečiva. Jednoducho vymeňte kvások za prášok do pečiva a pečte hneď po zamiesení.

Postup

  • Z uvedených surovín vypracujte cesto. Ak nerobíte kváskovú verziu, rovno ho premiestnite do formy a pečte. Ak robíte s kváskom, premiestnite do formy a nechajte 8 - 10 hodín nakvasiť (v lete to môže byť 6-8 hodín) Cesto zväčší objem asi o 1/2 až 3/4

    Pečte pri vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 45-50 minút.

    Pripravte si krém. Vyšľahajte šľahačku. Mascarpone vymiešajte s práškovým cukrom, pridajte kyslú smotanu a nakoniec zľahka vmiešajte vyšľahanú šľahačku

    Po upečení nechajte vychladnúť a naplňte krémom a ovocím.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Figový tvarohový koláč?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 70 g LM, ražný kvások, alebo len prášok do pečiva
  • 2 PL tekvicová kaša
  • 170 g Špaldová hladká múka
  • 180 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
  • 50 g Pšeničná polohrubá múka
  • 200 g mlieko
  • 250 g tvaroh
  • 150 g cukor
  • 60 g olej
  • 2 vajcia

Plnka

  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • cukor podľa chuti (ja som nedávala, mala som veľmi sladké figy)

Na ozdobenie

  • Figy