Postup
-
Z uvedených surovín vypracujte cesto. Ak nerobíte kváskovú verziu, rovno ho premiestnite do formy a pečte. Ak robíte s kváskom, premiestnite do formy a nechajte 8 - 10 hodín nakvasiť (v lete to môže byť 6-8 hodín) Cesto zväčší objem asi o 1/2 až 3/4
Pečte pri vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 45-50 minút.
Pripravte si krém. Vyšľahajte šľahačku. Mascarpone vymiešajte s práškovým cukrom, pridajte kyslú smotanu a nakoniec zľahka vmiešajte vyšľahanú šľahačku
Po upečení nechajte vychladnúť a naplňte krémom a ovocím.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 70 g LM, ražný kvások, alebo len prášok do pečiva
- 2 PL tekvicová kaša
- 170 g Špaldová hladká múka
- 180 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
- 50 g Pšeničná polohrubá múka
- 200 g mlieko
- 250 g tvaroh
- 150 g cukor
- 60 g olej
- 2 vajcia
Plnka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslej smotany
- cukor podľa chuti (ja som nedávala, mala som veľmi sladké figy)
Na ozdobenie
- Figy