Zdielať recept

Francúzska bageta Tourbillon

Táto bageta bude ozdobou každého stolu. Chuťou pripomína maslový croissant a má delikátnu chrumkavú kôrku.

Postup:

  • 1. Zo surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto.
    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
    3. Maslo vyberte z chladničky a nechajte pri izbovej teplote pár hodín.
    4. Nakysnuté cesto rozdeľte na tri časti.
    5. Každú časť rozvaľkajte na obdĺžnik a natrite so 100 g povoleným maslom.
    6. Zrolujte na roládu, potrite bielkom, posypte semiačkami a narežte.
    7. Nechajte nakysnúť 2-3 hodiny na dvojnásobok.
    8. Pečte pri teplote 220 St.C 10 minút a neskôr pri teplote 200 St.C. ďalších 20-25 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Francúzska bageta Tourbillon?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 300 g (100 g LM, alebo ražný kvások, 100 g hladká pšeničná múka, 100 g voda)
  • Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Použite ďalej do cesta.

Cesto:

  • 300 g rozkvas
  • 50 g Celozrnná špaldová múka
  • 400 g manitoba
  • 270 g Špaldová hladká
  • 230 g mlieko
  • 100 g voda
  • 30 g maslo
  • 2 vaječné žĺtka
  • 1,5 čl soli

Na plnku:

  • 300 g maslo

Na potretie:

  • Vaječné bielko

Na posypanie:

  • Sezam, alebo iné semienka