Postup
-
1. Zmiešajte múku s tekutinami a nechajte prebehnúť autolýzu hodinu
2. Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu hodinu.
3. Pridajte soľ a slad a vymieste najlepšie ručne kompaktné elastické cesto. Ak miesite v robote, dávajte pozor na premiesenie. Cesto sa musí odliepať od dna misy.
4. Cesto opatrne natiahnite na naolejovanej doske a posypte orechami a gaštanami a zalaminujte.
5. Premiestnite do uzatvorenej nádoby a prekladajte každých 30 - 45 min. po dobu 3-4 hodín. (v lete keď sú horúčavy je treba čas skrátiť na 2,5 - 3 hodiny, naopak v zime to môže byť aj 5 hodín)
6. Cesto stočte do vymastenej a múkou vysypanej nádoby na tehličku, alebo do ošatky.
7. Finálne nechajte kysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote, alebo nechajte hodinu pri izbovej teplote a v chladničke 12 hodín.
8. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C. 15 minút so záparou, následne teplotu znížte a pečte pri 200 St.C. 30 minút. V polovičke pečenia tehličku vyklopce a dopečte na mriežke zvyšný čas.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 250 g Kamutová hladká múka(ak nemáte, použite Manitobu, alebo T650))
- 200 g Kamutová celozrnná múka
- 150 g celozrnná múka z červenej pšenice
- (Môžete použiť akúkoľvek inú celozrnnú múku)
- 220 g voda
- 220 g pivo
- (tekutinu prilievajte opatrne, každá múka saje inak a zvlášť celozrnné. Začnite s nižším pomerom a pri miesení pridajte ak treba)
- 70 g kvások (ja som použila ražný celozrnný)
- 1 čl slad
- 1,5 čl soľ
- 200 g nadrobno nakrájaných varených jedlých gaštanov
- 100 g kešu orechov