Postup
-
V miske zmiešajte kvas, med, orechové maslá, bielka, (pri slanej verzii aj koreniny, olej, soľ)
Tekutú zmes prelejte na zmes orechov a ovsených vkločiek a dobre premiešajte, rozprestrite na plechy v hrúbke asi 4 cm a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 St.C.
Po každých 10 minútach premiešajte.
Pečte zhruba 30-40 min. podľa toho ako chcete mať orechy opečené.
Nechajte vychladnúť v zatvorenej rúre do druhého dňa.
K základnej Orechovej Grnaole primiešajte ďalšie suroviny, prípadne si môžete nechať len základnú.
Skladujte v uzatvorenej nádobe.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Sladká orechová Granola
- 1000 g ovsené vločky
- 1300 g zmes orechov a semienok (200 g nasekané mandle, 100 g tekvicové semienka, 200 g kešu, 100 g pistácie, 100 g mandľové lupienky, 150 g vlašské orechy, 200 g mix semiačok, 150 g lieskovce, 100 g chia)
- 6 ks bielka
- 800 g med
- 500 g orechové maslo (ja som použila kešu - kokos od Powerlogy), alebo kokosový olej
- 500 g ražný kvások (môžete vynechať, ale pridajte 100 g med a 2 bielka)
Slaná Granola
- 800 g Ovsené alebo iné vločky
- 1200 g zmes semienok a orechov: ( 200 g nasekané lieskovce, 150 g vlašské orechy, 100 g mandle sekané, 150 g celé lieskovce, 100 g pistácie, 400 g zmes semienok, 100 g sezam)
- 2 PL med
- 350 g mandľové maslo alebo iné orechové maslo
- 200 g pistáciové maslo ( alebo kokosový olej)
- 5 ks bielka
- 100 g olivový olej
- 500 g ražný kvas (môžete vynechať, ale pridajte 4 bielka)
- Zmes byliniek a korenín podľa chuti. Ja som použila provensálske bylinky a koreninovú zmes Olivy+paradajky
- 50 g soľ