Zdielať recept

Granola

Po úspechu kváskovej granoly, ktorá zmizla rýchlosťou blesku som pripravila aj jej nekváskovú sestru. Pre tých, ktorý nekváskujú a chcú si dopriať túto dobrotu, ktorú vrele odporúčam.

Postup:

  • 1. V mise zmiešame vločky, nasekané orechy, mandle, semiačka, škoricu, kakao.

    2. V druhej miske si z bielkov a 1 kl soli vyšľahajte tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu primiešajte med, sladenku, a roztopený vychladnutý kokosový olej.

    3. Rúru si vyhrejte na 180 St.C.

    4. Suchú zmes z prvej misky zmiešajte s druhou miskou s bielkami.

    5. Premiestnite na plech, ktorý ste si vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozložte.

    6. Pečte asi 20 minút, premiešajte a pečte ďalších 10 minút. Ak sa Vám ešte zdá mokrá, premiešajte ešte raz a pečte ešte 10 minút.

    7. Po upečení nechajte vychladnúť a primiešajte čokoládu.

    Kto chce ovocnú granolu, nepridá do nej kakao a po vychladnutí primieša sušené ovocie.

    Granolu skladujte v uzatvorenej nádobe.

    Ak sa Vám zdá že jej bude veľa, urobte si polovičnú dávku, alebo štvrtinu.

    Dobrú chuť želá Petronela.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Granola?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 6-7 hrnčekov vločiek (môžu byť rôzne, ovsené, pohánkové, špaldové ...)
  • 2 hrnčeky nasekaných orechov
  • 1 hrnček nasekaných mandlí
  • 1-2 hrnčeky semienok (ľan, chia, dyňové, slnečnicové)
  • 1/2 hrnček sladenka
  • 1 hrnček med
  • 4 vaječné bielky
  • 4 PL kakao
  • 1 hrnček kokosový olej
  • 1 PL škorica
  • 200 g čokoláda (biela, hnedá)

Voliteľné:

  • sušené ovocie, hrozienka
  • 1 kl soli