Gratinovaná zelenina

Zeleninu v tomto recepte môžete ľubovoľne meniť.

Postup:

  • 1. Nadrobno nakrájame cibuľu a vo veľkej panvici opražíme na olivovom oleji.
    2. Brokolicu a karfiol si rozoberieme na ružičky
    3. Na pare do polomäkka uvaríme zeleninu okrem špargle, tú pridáme nakoniec.
    4. Zeleninu chvíľku opražíme na pripravenej cibuli.
    5. Nastrúhame syr a zmiešame ho s kyslou smotanou a so smotanou na varenie, pridáme soľ a korenie.
    6. Zeleninu navrstvíme do zapekacej nádoby, alebo na plech na pečenie a zalejeme smotanou
    7. Na vrch nastrúhame syr
    8. Pečieme pri teplote 180 St.C asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Gratinovaná zelenina?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 1 menšia brokolica
  • 1 menší karfiol
  • 300 g mrkva
  • 300 g špargľa
  • 8 ks zemiaky
  • 2 kyslé smotany (500 ml)
  • 250 ml smotana na varenie
  • 300-400 g tvrdý syr
  • 3 ks Cibuľa
  • Olivový olej
  • Korenie
  • Soľ