Grilážky

Budete potrebovať 4-6 plátov na grilážky, podľa toho aké vysoké ich chcete mať.

Griláž sa mi osvedčila v pomere 1:1:1. Kedysi sa všetko meralo len šálkami, a používali sa stužené tuky. Recept mám od svojej svatky a dovolila som si ho prerobiť. Ja osobne mám gramy a maslo, tak som tie šálky prevážila a dala do receptu maslo. A sú dokonalé.

Postup:

  • Cukor nasypte do kastrólika a na miernom ohni skaramelizujte. Miešajte až keď už začne hnednúť a máte pocit, že by mohol karamel prihorieť.
    Keď máte tekutý karamel pridajte salko a nakrájané maslo a miešame kým nemáte jednotnú hmotu.
    Odstavte z ohňa a primiešame orechy.
    Asi 30 min. nechajte chladnúť. Zmes by mala mierne stuhnúť. Ak je stále príliš tekutá, môžete nechať vychladnúť dlhšie. Záleží tiež na tom, akú hrubú vrstvu chcete medzi oplatky natrieť. Ak tenšiu, nechajte stáť kratšie, a natierajte tekutejšie. ak hrubšiu, nechajte viac stuhnúť.

    Po naplnení zaťažte a nechajte stuhnúť.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Grilážky?
Kliknutím vyberte

Griláž:

  • 250 g kr.cukru
  • 250 g masla
  • 250 g nahrubo pomletých orechov.
  • 1 salko