Zdielať recept

Hot Cross Buns

Hot cross bun,  je korenistá sladká buchtička, ktorá sa zvyčajne pečie z cesta s kandizovaným a sušeným ovocím. Na vrchu buchiet je kríž, ktorý symbolizuje ukrižovanie Krista.

Postup:

  • Sušené ovocie si namočte deň vopred do rumu a pred pečením sceďte a vyžmýkajte.
    Múku zmiešajte s koreninami a vymieste s kváskom, cukrom, mliekom, vajcom a kakaom na hladké cesto. Keď sa suroviny spoja, mieste asi 10 minút a začnite pridávať po kúskoch maslo.
    Ku koncu pridajte sušené a kandizované ovocie, citrónovú a pomarančovú kôru.
    Cesto necháme prikryté v mise vykysnúť na dvojnásobok objemu.
    Vykysnuté cesto preklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na rovnaké diely, utiahneme do bochníčka a ukladáme na plech na pečenie vedľa seba.
    Necháme 2-3 hodiny zakryté igelitom nakysnúť pri izbovej teplote. (ak sú letné horúčavy, stačí 1 hodina.)
    Po nakysnutí vymiešajte spolu suroviny na pastu a naplňte ňou cukrárenské vrecko s hladkou špičkou. Ozdobte buchty pastou.
    Pečte v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút do zlatohneda.
    Po dopečení dajte do menšieho hrnca zohriať suroviny na rozvar a miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potrieme povrch ešte horúcich buchiet cukrovým rozvarom a necháme trochu vychladnúť na mriežke
    Dobrú chuť želá Petronela Burianova

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Hot Cross Buns?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 200 g LM (alebo ražného kvásku) vopred nakŕmeného a narasteného na dvojnásobok
  • 700 g Manitoba, T660, alebo špaldova múka
  • 130 g cukor
  • 350 g mlieko
  • 1 vajce
  • 120 g maslo
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 citrónový cukor
  • 6 g škorica
  • 1/4 čl mletého muškátového orechu
  • 1/2 čl mletý zázvor
  • 5 ks drvený hrebíček
  • 1 čl kardamon
  • citrónová kôra
  • pomarančová kôra
  • vanilka
  • 100 g sušené hrozienka, brusnice, nakrájané sušené marhule
  • 100 g kandizované ovocie
  • rum na namočenie sušeného ovocia.

Cukrový rozvar

  • 50 g cukor
  • 50 g voda
  • vanilková esencia

Pasta na krížiky

  • 150 g múky
  • 120 g vody