Zdielať recept

Hrušková focaccia so syrom a chilly

Postup:

  • Pred pečením si nakŕmte kvások a počkajte než zdvojnásobí objem
    Urobte si autolýzu zo 700 g muky a 600 g vody. (Zvyšok vody pridate pri mieseni postupne)
    Po dvoch hodinach pridajte kvasok a nechajte 30 min. prebehnut fermentolyzu.
    Vymieste hladké cesto zo vsetkých surovín. Cesto sa miesi naozaj dlho lebo je velmi hydratovane. Treba aby bolo pekne elastické.
    Po vymiesení cesto premiestnite do nadoby ktoru zakryjete a 3-6 hodín prekladajte, kym zdvojnasobi a je pekne prebublane.
    Po prekladoch cesto roztiahnite na plech ktorý ste si vopred vymastite a vysypte múkou, polejte olejom a prstami urobte priehlbinky aby sa olej dostal do cesta. 3 rozpolené hrušky a 3 cele hermelíny zatlačte do cesta a nechajte ešte 2-3 hodiny kysnúť. Po nakysnutí pridajte na kocky nakrajanu fetu alebo iny syr Balkanskeho typu, cherry paradajky, olivy, cesnak (ak mate nakladany chilly cesnak) a okorente s mletym chilly (nebojte sa, naozaj to chuti božsky)
    Pečte asi 40 minut na 180 stupňov
    Keď ju vyskúšate, už inu robiť nebudete. Verte mi. 😁

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Hrušková focaccia so syrom a chilly?
Kliknutím vyberte

Na cesto:

  • 700 g Manitoba alebo T650
  • 640 voda
  • 180 g LM
  • 1 PL soľ
  • 40 g olej
  • 1 čl slad