Hubová Galettka.

Už nám začína nová hubárska sezóna tak je treba minúť zásoby z mrazničky z tej minulej. Recept je na jednu veľkú Galettku, alebo na dve malé.

Postup:

  • Maslo si nakrájajte na malé kocky a dajte ich na chvíľku do mrazničky. Medzi tým si pripravte múku, šťavu z citróna, štipku soli a maslo po vychladení zmiešajte s vychladeným maslom tak, že jednotlivé kocky obaľujte v múke a spracujte následne na cesto, do ktorého nakoniec po vymiesení pridajte smotanu a vodu.

    Ak chcete urobiť zdravšiu verziu, pridajte aj lyžicu kvásku, ktorý rozrobte vo vode predtým, než ju pridáte do cesta. Predtým, než dát cesto do chladničky na noc chladiť, nechajte ho pri izbovej teplote 5 hodín.

    Cesto zabaľte do fólie a nechajte cez noc v chladničke.

    Pripravte si náplň z húb. Speňte na masle nakrájaný pór a šalotku. Pridajte huby, poduste tak, aby boli al dente - mierne chrumkavé, podlejte smotanou a nechajte vyredukovať. Náplň nechajte vychladnúť. do vychladnutej primiešajte 2 lyžice celozrnnej múky.

    Na druhý deň si pripravte plech na pečenie, vysteľte ho papierom na pečenie, jemne posypte celozrnnou múkou a cesto rozvaľkajte, alebo rukami roztlačte do tvaru kruhu.

    Do stredu kruhu dajte náplň, 5 cm od kraja náplň nerozotrite.

    Kraje ktoré sme nenatreli preložte smerom nahor.

    Pred pečením potrite rozšľahaným bielkom

    Pečte pri teplote 180 St.C. asi 45 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Hubová Galettka.?
Kliknutím vyberte

Suroviny na cesto:

  • 150 Celozrnná pšeničná múka
  • 150 g špaldová hladká múka
  • 150 g špaldová celozrnná múka
  • šťava z 1 citróna
  • 250 g maslo
  • 120 g kyslej smotany
  • 120 g ľadovej vody
  • 1 PL soli

Náplň:

  • 600 – 800 g mrazených, alebo čerstvých húb
  • 200 ml smotany
  • 2 póry
  • 4 šalotky