Zdielať recept

Jablkové ružičky

Postup

  • Z uvedených surovín vymieste jemné nelepivé cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.

    Necháme ho nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku. Čas je len orientačný.

    Nakrájajte si jabĺčka na tenké plátky a dajte do rúry na 160 st.C na 15-20 min. Pekne vám zmäknú.

    Cesto rozvaľkajte na tenký plát asi 4 mm a nakrájajte na pásy široké asi 6 cm, dlhé asi 10.

    Po dĺžke celého pásiku do 1/2 šírky pásu poukladajte nakrájané zmäknuté jabĺčka oblúčikom von. Do stredu natrite džem a druhú polovicu šírky pásu preložte na jabĺčka.
    celý pás zrolujte a dajte do muffinových formičiek, ktoré ste si vopred vymastili a posypali múkou.

    Okrem džemu môžete ako náplň použiť aj kakao rozmiešané s maslom, nutelu, alebo inú čokoládovú nátierku, uvarený hustý puding, škoricu...

    Ak máte menšie formičky, prispôsobte im dĺžku a šírku pásikov.

    Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny.

    Pred pečením posypte kryštálovým cukrom

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 2-4 hodiny (záleží od okolitej teploty.)

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jablkové ružičky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas

  • 150 g LM
  • 150 g pšeničnej hladkej múky
  • 150 g vody

Cesto

  • 450 g rozkvas
  • 1050 g pšeničnej hladkej múky (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
  • 600 g mlieka
  • 180 g masla
  • 3 žĺtky
  • 180 g cukru
  • 3 vanilkové cukre
  • kôra z dvoch citrónov
  • 1 čl soli

Nápln

  • menšie jablká
  • džem podľa chuti