Postup
-
Z uvedených surovín vymieste jemné nelepivé cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.
Necháme ho nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku. Čas je len orientačný.
Nakrájajte si jabĺčka na tenké plátky a dajte do rúry na 160 st.C na 15-20 min. Pekne vám zmäknú.
Cesto rozvaľkajte na tenký plát asi 4 mm a nakrájajte na pásy široké asi 6 cm, dlhé asi 10.
Po dĺžke celého pásiku do 1/2 šírky pásu poukladajte nakrájané zmäknuté jabĺčka oblúčikom von. Do stredu natrite džem a druhú polovicu šírky pásu preložte na jabĺčka.
celý pás zrolujte a dajte do muffinových formičiek, ktoré ste si vopred vymastili a posypali múkou.Okrem džemu môžete ako náplň použiť aj kakao rozmiešané s maslom, nutelu, alebo inú čokoládovú nátierku, uvarený hustý puding, škoricu...
Ak máte menšie formičky, prispôsobte im dĺžku a šírku pásikov.
Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny.
Pred pečením posypte kryštálovým cukrom
Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 2-4 hodiny (záleží od okolitej teploty.)
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas
- 150 g LM
- 150 g pšeničnej hladkej múky
- 150 g vody
Cesto
- 450 g rozkvas
- 1050 g pšeničnej hladkej múky (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
- 600 g mlieka
- 180 g masla
- 3 žĺtky
- 180 g cukru
- 3 vanilkové cukre
- kôra z dvoch citrónov
- 1 čl soli
Nápln
- menšie jablká
- džem podľa chuti