Zdielať recept

Jablkové ružičky

Postup:

  • Z uvedených surovín vypracujte vláčne cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.

    Nechajte ho nakysnúť na dvojnásobok

    Nakrájajte si jabĺčka na tenké plátky a dajte do rúry na 100 st.C na 15-20 min. Pekne vám zmäknú.

    Nakysnuté cesto si rozvaľkajte na plát tenký asi 5 mm, a krájajte pásy široké asi 5 cm a dlhé asi 20 cm. Pásy potrite džemom, alebo môžete aj uvareným hustým pudingom.

    Na každý plán na jednu polovičku šírky poukladajte jabĺčka tak, aby boli rovnou časťou v strede cesta oblúčikmi smerom von a by mali trochu vytŕčať. Druhú polovičku šírky cesta preklopte na jabĺčka a zrolujte po celej dĺžke. Zrolované vložte do vopred pripravenej vymastenej formy na muffiny.

    Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-40 minút

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jablkové ružičky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 g LM
  • 150 g pšeničnej hladkej múky
  • 150 g vody
  • (Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok a pridajte ďalej do cesta)

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
  • 300 g mlieka
  • 90 g masla
  • 2 žĺtky
  • 90 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • kôra z jedného citróna
  • štipka soli