Jablkovo-tvarohová torta s ovocím

Postup:

  • Verzia z kvásku:
    1. Z uvedených surovín zarobiť rozkvas a nechať nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať asi 8 hodín.
    2. V robote vyšľahať olej s cukrom a vanilkovým cukrom a zašľahať po jednom vajíčka.
    3. Na 1. stupni vmiešať do zmesi suché ingredience a škoricu.
    4. Pridať nakysnutý rozkvas, nastrúhané jablká a sekané orechy, tvaroh ak treba priliať ešte mlieko. Cesto musí byť jemné, musí sa ľahko miešať, ale nesmie byť tekuté.
    5. Cesto nechať cez noc (6-8 hodín) nakysnúť pri izbovej teplote.
    6. Nakysnuté cesto naplniť do formy, a nechať dokysnúť ešte 2 hodiny. Ak máte menšiu formu a zostane Vám cesto, naplňte do košíčkov na muffiny.
    7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st.C. 10 minút a na 180 St.C 20-30 minút. Záleží od veľkosti formy.
    8. Pripravte si z ovocia kompót. Nakrájajte ho na kocky, na masle chvíľku poduste, podlejte ovocnou šťavou a prisypte škoricu, muškátový oriešok a duste do polomäkka.
    9. V časti ovocnej šťavy rozmiešajte želatínu a prilejte k podusenému ovociu.
    10. Ovocie nalejte na upečený korpus a nechajte stuhnúť.

    Verzia bez kvásku:
    1. V robote vyšľahať olej s cukrom a vanilkovým cukrom a zašľahať po jednom vajíčka.
    2. Na 1. stupni vmiešať do zmesi suché ingredience a škoricu.
    3. Pridať nastrúhané jablká a sekané orechy, tvaroh, mlieko. Ak treba pridajte ešte mlieko. Cesto musí byť jemné, musí sa ľahko miešať, ale nesmie byť tekuté.
    4. Cesto naplniť do formy. Ak máte menšiu formu a zostane Vám cesto, naplňte do košíčkov na muffiny.
    5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st.C. 10 minút a na 180 St.C 20-30 minút. Záleží od veľkosti formy.
    6. Pripravte si z ovocia kompót. Nakrájajte ho na kocky, na masle chvíľku poduste, podlejte ovocnou šťavou a prisypte škoricu, muškátový oriešok a duste do polomäkka.
    7. V časti ovocnej šťavy rozmiešajte želatínu a prilejte k podusenému ovociu.
    8. Ovocie nalejte na upečený korpus a nechajte stuhnúť.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jablkovo-tvarohová torta s ovocím?
Kliknutím vyberte

Suroviny na rozkvas - verzia z kvásku:

  • 100 g kvásku
  • 100 g mlieka
  • 100 g pšeničnej múky.
  • Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok a ďalej použite do cesta.

Suroviny na cesto - verzia z kvásku:

  • Hotový rozkvas
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 120 ml oleja
  • 100 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 260 g špaldovej alebo pšeničnej hladkej múky
  • 250 g tvarohu
  • 3 Pl škorice
  • 3-4 stredne veľké jablká, alebo iné ovocie
  • 100 g sekaných alebo mletých vlašských orechov
  • 100 ml mlieka (pridáva sa až nakoniec ak je treba zriediť cesto)

Na vrch torty - verzia z kvásku:

  • maslo
  • Miešané ovocie
  • Želatína 2 sáčky
  • Ovocná šťava, alebo džús
  • 1 pl Škorica
  • 1 čl Muškátový oriešok

Suroviny na cesto - verzia bez kvásku:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 100 g mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 120 ml oleja
  • 100 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 360 g špaldovej alebo pšeničnej hladkej múky
  • 250 g tvarohu
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 Pl škorice
  • 3-4 stredne veľké jablká, alebo iné ovocie
  • 100 g sekaných alebo mletých vlašských orechov
  • 100 ml mlieka (pridáva sa až nakoniec ak je treba zriediť cesto)

Na vrch torty - verzia bez kvásku:

  • maslo
  • Miešané ovocie
  • Želatína 2 sáčky
  • Ovocná šťava, alebo džús
  • 1 pl Škorica
  • 1 čl Muškátový oriešok