Zdielať recept

Jahodový koláč s tvarohom

Recept je na jeden bežný plech na pečenie. Ak máte menší, treba si dávku prispôsobiť. Ja som na tento použila 1/3 dávky a vajíčko 1 ks

Postup:

  • 1. Z cesta vypracujte kompaktné nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy.

    2. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín (čas je orientačný)

    3. Pripravte si plnku zmiešaním všetkých surovín

    3. Nakysnuté cesto rozvaľkajte a premiestnite na plech na pečenie. Naňho natrite tvarohovú plnku a na husto naukladajte rozpolené jahody.

    4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny

    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre 34-40 minút pri teplote 180 St.C.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jahodový koláč s tvarohom?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
  • 100 g vody
  • 100 g LM
  • Rozkvas nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej v recepte

Cesto:

  • Hotový nakysnutý rozkvas
  • 400 g múka hladká pšeničná Manitoba
  • 200 g múka hladká špaldová
  • 100 g Pšeničná celozrnná múka
  • 2 vajcia
  • 270 g mlieko
  • 200 g cukor
  • 100 g maslo
  • citrónová kôra
  • štipka soli

Plnka:

  • 750 g tvarohu
  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 3 ks prášok vanilkový puding

Na plnku:

  • 1-1,5 kg jahôd