Postup:
-
1. Z cesta vypracujte kompaktné nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy.
2. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín (čas je orientačný)
3. Pripravte si plnku zmiešaním všetkých surovín
3. Nakysnuté cesto rozvaľkajte a premiestnite na plech na pečenie. Naňho natrite tvarohovú plnku a na husto naukladajte rozpolené jahody.
4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre 34-40 minút pri teplote 180 St.C.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g Manitoba, alebo pšeničná hladká múka
- 100 g vody
- 100 g LM
- Rozkvas nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej v recepte
Cesto:
- Hotový nakysnutý rozkvas
- 400 g múka hladká pšeničná Manitoba
- 200 g múka hladká špaldová
- 100 g Pšeničná celozrnná múka
- 2 vajcia
- 270 g mlieko
- 200 g cukor
- 100 g maslo
- citrónová kôra
- štipka soli
Plnka:
- 750 g tvarohu
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 3 ks prášok vanilkový puding
Na plnku:
- 1-1,5 kg jahôd