Postup:
-
Rozkvas zmiešajte s ostatnými surovinami, a ručne vymiešajte cesto pokiaľ sa všetky nespoja. Premiestnite na navlhčenú dosku, poprekladajte pomocou stierky, vytvarujte do valca, vyvaľkajte v ovsených vločkách, alebo semiačkach. Premiestnite do vymastenej formy na tehličku. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote 5 hodín alebo hodinu pri izbovej teplote a na 8-10 hod. do chladničky.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min na 250 St.c. so záparou a 40 minút na 200 St.c. bez zápary. Posledných 15 min prikryte alobalom aby sa vločky alebo semiačka nespálili.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 450 g ražný celozrnný rozkvas ( 150 g ražný kvások, 150 g ražná celozrnná múka, 150ng voda)
- 450 g chlebová ražná múka
- 350 - 400 g voda
- 15-20 g soľ
- Orechy
- Zmes semiačok