Zdielať recept

Jednoduchá orechová ražná tehlička.

Postup:

  • Rozkvas zmiešajte s ostatnými surovinami, a ručne vymiešajte cesto pokiaľ sa všetky nespoja. Premiestnite na navlhčenú dosku, poprekladajte pomocou stierky, vytvarujte do valca, vyvaľkajte v ovsených vločkách, alebo semiačkach. Premiestnite do vymastenej formy na tehličku. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote 5 hodín alebo hodinu pri izbovej teplote a na 8-10 hod. do chladničky.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min na 250 St.c. so záparou a 40 minút na 200 St.c. bez zápary. Posledných 15 min prikryte alobalom aby sa vločky alebo semiačka nespálili.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jednoduchá orechová ražná tehlička.?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 450 g ražný celozrnný rozkvas ( 150 g ražný kvások, 150 g ražná celozrnná múka, 150ng voda)
  • 450 g chlebová ražná múka
  • 350 - 400 g voda
  • 15-20 g soľ
  • Orechy
  • Zmes semiačok