Zdielať recept

Jednoduchý tekvicový chlieb

Tieto dyniačiky! Ja ich jednoducho zbožňujem.

Chlieb je bez rozkvasu

Tento chlieb kvasil v obidvoch fázach v chladničke.

Postup:

  • 1. Zo surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Po vymiesení nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote a prekladajte každých 20 minút.

    2. Následne cesto dajte do chladničky na 12-48 hod. Cesto Vám musí zdvojnásobiť objem.

    3. Po nakysnutí stočte do ošatky a môžete alebo nechať na linke finálne nakysnúť , asi 3 hodiny, alebo dať znovu do chladničky na zhruba 12 hod.

    4. Pečte pri teplote 250 St. C. vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou a ďalej na 200 St.C. 30 minút bez zápary.

    Časy sú orientačné. Treba sledovať cesto, ktoré by malo zdvojnásobiť objem v jednej aj druhej fáze kysnutia.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

2. júna 2020
“Pre mňa najlepší chlebík”
Mária

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jednoduchý tekvicový chlieb?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 400 g špalda hladka,
  • 450 g Manitoba,
  • 330 g voda,
  • 350 g hokaido kaša,
  • 100LM,
  • 1 PL soľ,
  • Rasca,
  • 1 č.l. slad