Zdielať recept

Jednoduchý tekvicový chlieb

Tieto dyniačiky! Ja ich jednoducho zbožňujem.

Chlieb je bez rozkvasu

Tento chlieb kvasil v obidvoch fázach v chladničke.

Postup:

  • 1. Zo surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Po vymiesení nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote a prekladajte každých 20 minút.

    2. Následne cesto dajte do chladničky na 12-48 hod. Cesto Vám musí zdvojnásobiť objem.

    3. Po nakysnutí stočte do ošatky a môžete alebo nechať na linke finálne nakysnúť , asi 3 hodiny, alebo dať znovu do chladničky na zhruba 12 hod.

    4. Pečte pri teplote 250 St. C. vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou a ďalej na 200 St.C. 30 minút bez zápary.

    Časy sú orientačné. Treba sledovať cesto, ktoré by malo zdvojnásobiť objem v jednej aj druhej fáze kysnutia.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

23. júla 2025
“piekla som chlebíky na veľa spôsobov a podľa rôznych receptov, tento tekvicový v našej rodine vedie, ďakujem aj za dokonalé vysvetlenie cesty kváskovania, veľa som sa od vás naučila.”
Blažka
23. júla 2025
“Skvelý, mňam, pečiem ho z RK, ale aj tak úžasný.Doporučujem vyskúšať. Už som ho robila aj s obmenami - miesto hokaido kaše iné zeleninové kaše (napr z vývaru z nedeľnej polievky). A vždy je super 🤗, ďakujem. ”
Janka
2. júna 2020
“Pre mňa najlepší chlebík”
Mária

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jednoduchý tekvicový chlieb?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 400 g špalda hladka,
  • 450 g Manitoba,
  • 330 g voda,
  • 350 g hokaido kaša,
  • 100LM,
  • 1 PL soľ,
  • Rasca,
  • 1 č.l. slad