Postup:
-
1. Zo surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Po vymiesení nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote a prekladajte každých 20 minút.
2. Následne cesto dajte do chladničky na 12-48 hod. Cesto Vám musí zdvojnásobiť objem.
3. Po nakysnutí stočte do ošatky a môžete alebo nechať na linke finálne nakysnúť , asi 3 hodiny, alebo dať znovu do chladničky na zhruba 12 hod.
4. Pečte pri teplote 250 St. C. vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou a ďalej na 200 St.C. 30 minút bez zápary.
Časy sú orientačné. Treba sledovať cesto, ktoré by malo zdvojnásobiť objem v jednej aj druhej fáze kysnutia.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
“piekla som chlebíky na veľa spôsobov a podľa rôznych receptov,
tento tekvicový v našej rodine vedie, ďakujem aj za dokonalé vysvetlenie cesty
kváskovania, veľa som sa od vás naučila.”
“Skvelý, mňam, pečiem ho z RK, ale aj tak úžasný.Doporučujem vyskúšať.
Už som ho robila aj s obmenami - miesto hokaido kaše iné zeleninové kaše (napr z vývaru z nedeľnej polievky). A vždy je super 🤗, ďakujem. ”
“Pre mňa najlepší chlebík”
Suroviny:
- 400 g špalda hladka,
- 450 g Manitoba,
- 330 g voda,
- 350 g hokaido kaša,
- 100LM,
- 1 PL soľ,
- Rasca,
- 1 č.l. slad
