Jemné tekvicové Cookies

Tieto cookiesky si môžete urobiť takto tématicky, alebo hocikedy bez vrchnej ozdoby. Pripomínajú jemnučké perníčky a budú zaručene chutiť malým aj veľkým. Môžete si ich aj poliať cukrovou, alebo čokoládovou polevou a budete mať úžasné Vianočné pečivo.

Postup

  • 1. Maslo vyšľahajte s cukrom do peny
    2. Pridajte tekvicové pyré a vajce a dobre premiešajte pokým s suroviny nespoja.
    3. Zmiešajte múku so sypkými surovinami
    4. Múku zmiešajte s maslovou zmesou až pokiaľ nebudú suroviny spojené
    5. Cesto nechajte pri izbovej teplote 6 hodín odpočívať a na noc odložte do chladničky. (vydrží tam i pár dní)
    6. Ak treba, naolejujte si ruky a malou naberačkou odoberajte guľky a ukladajte na papier na pečenie.
    7. Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 15 minút.
    8. Po upečení nechajte chvíľku vychladnúť na plechu a premiestnite na mriežku.

    Na pavúčikov som použila:
    Rumové pralinky
    fondán na oči
    čokoládu na zlepenie častí a na nohy (hotová cukrárenská čokoládová plnka Babeta) - môžete si pripraviť doma. recept nižšie
    čiernu cukrovú zdobiacu tubu dr.Oetker na oči

    Čokoládová Ganache na zdobenie - Ideálny pomer 2:1, čiže 200 g čokolády a 100 g smotany na šľahanie
    Čokoládu nalámte na malé kúsky.
    Smotanu priveďte k bodu varu. Keď sa na povrchu začnú tvoriť bubliny, stiahnite smotanu z platne, nalejte ju na čokoládu. Zmes miešajte, aby sa čokoláda celkom rozpustila a vznikla tak hladká hmota.
    Krém vychlaďte aby zhustol.
    Použite na zdobenie pomocou cukrárenského vrecka so špičkou na zdobenie perníčkov, alebo jednoducho v sáčku odstrihnite len na rohu len malú dieročku a tou zdobte.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jemné tekvicové Cookies?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 50 g LM (kto nekváskuje vnechá)
  • 500 g hladkej múky
  • 250 g kryštálový cukor
  • 250 g tekvicové pyré (upečená rozmixovaná tekvica)
  • 200 g maslo
  • 60 g orechy
  • 1 vajíčko veľkosť L, alebo 2 M
  • 1prášok do pečiva
  • 1 čl sody bicarbony
  • 1 PL škorica
  • 1 PL kardamon
  • 1 čl muškátový orech
  • 1 čl perníkové korenie
  • vanilka, alebo vanilkový extrakt
  • štipka soli

Čokoládová Ganache

  • 200 g čokolády
  • 100 g smotana na šľahanie