Postup
-
1. Maslo vyšľahajte s cukrom do peny
2. Pridajte tekvicové pyré a vajce a dobre premiešajte pokým s suroviny nespoja.
3. Zmiešajte múku so sypkými surovinami
4. Múku zmiešajte s maslovou zmesou až pokiaľ nebudú suroviny spojené
5. Cesto nechajte pri izbovej teplote 6 hodín odpočívať a na noc odložte do chladničky. (vydrží tam i pár dní)
6. Ak treba, naolejujte si ruky a malou naberačkou odoberajte guľky a ukladajte na papier na pečenie.
7. Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 15 minút.
8. Po upečení nechajte chvíľku vychladnúť na plechu a premiestnite na mriežku.Na pavúčikov som použila:
Rumové pralinky
fondán na oči
čokoládu na zlepenie častí a na nohy (hotová cukrárenská čokoládová plnka Babeta) - môžete si pripraviť doma. recept nižšie
čiernu cukrovú zdobiacu tubu dr.Oetker na očiČokoládová Ganache na zdobenie - Ideálny pomer 2:1, čiže 200 g čokolády a 100 g smotany na šľahanie
Čokoládu nalámte na malé kúsky.
Smotanu priveďte k bodu varu. Keď sa na povrchu začnú tvoriť bubliny, stiahnite smotanu z platne, nalejte ju na čokoládu. Zmes miešajte, aby sa čokoláda celkom rozpustila a vznikla tak hladká hmota.
Krém vychlaďte aby zhustol.
Použite na zdobenie pomocou cukrárenského vrecka so špičkou na zdobenie perníčkov, alebo jednoducho v sáčku odstrihnite len na rohu len malú dieročku a tou zdobte.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 50 g LM (kto nekváskuje vnechá)
- 500 g hladkej múky
- 250 g kryštálový cukor
- 250 g tekvicové pyré (upečená rozmixovaná tekvica)
- 200 g maslo
- 60 g orechy
- 1 vajíčko veľkosť L, alebo 2 M
- 1prášok do pečiva
- 1 čl sody bicarbony
- 1 PL škorica
- 1 PL kardamon
- 1 čl muškátový orech
- 1 čl perníkové korenie
- vanilka, alebo vanilkový extrakt
- štipka soli
Čokoládová Ganache
- 200 g čokolády
- 100 g smotana na šľahanie