Jemné tekvicové keksíky

Chutia ako úžasné jemné medovníčky. Určite si ich urobím na Vianoce. Môžete ich poliať cukrovou polevou, alebo čokoládou a mát luxusné Vianočné pečivo na stole.

Postup

  • Z uvedených surovín vypracujte cesto, ktoré necháte odležať pri izbovej teplote 6 hodín a cez noc v chladničke zabalené do fólie.

    Oddýchnuté cesto vyvaľkajte na asi 1 cm hrubý plát a vykrajujte požadované tvary.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 15 minút.

    Po upečení opatrne premiestnite na mriežku na chladnutie pečiva. Pozor, teplé sú ešte krehké.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jemné tekvicové keksíky?
Kliknutím vyberte

Postup

  • 50 g LM nakŕmeného pred pečením na 100% hydratácie, alebo 1/2 PL ražného kvásku. (ak nekváskujete, môžete vynechať)
  • 150 g pyré z tekvice Hokaido (očistenú a ošúpanú tekvicu pokrájajte na kúsky a dajte upiecť na 180 St.C asi na 40 min. Po upečení rozmixovať).
  • 350 g celozrnnej špaldovej alebo pšeničnej múky
  • 125 g trstinového cukru
  • 200 g zmäknuté maslo
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 PL kardamonu
  • 1 lyžička mletého koriandra