Postup
-
Nastrúhajte si kôru z jedného citróna a šťavu vytlačte.
Z bielkov, prášku do pečiva a polovice cukru začnite šľahať jemný nie príliš tuhý sneh.
V teplom mlieku nechajte rozpustiť maslo a nechajte vychladnúť.
V mascarpone vyšľahajte po jednom žĺtky. Ďalej pridajte druhú polovicu cukru, mlieko s maslom, citrónovú šťavu a kôru a štipku soli.
Pridajte preosiatu múku so škrobom
Do zmesi pridajte opatrne 1/3 vyšľahaného snehu a ešte chvíľku šľahajte pokiaľ sa suroviny spoja.
Zvyšný sneh pridajte k zmesi a veľmi jemne zabaľte, aby zostal nadýchaný.
Ak robíte koláč, formu si zvonku obaľte strečovou fóliou a nalejte hmotu do formy asi 2 cm od vrchného okraja. Cesto je do formy asi 20-25 cm priemer
Na plech na pečenie nalejte asi 2-3 cm vody a doňho vložte formu s hmotou na koláč.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 20-30 minút pri teplote 200 St.C a ďalších 30 minút pri teplote 140 St.C.
Po dopečení nechajte ešte koláč ďalších 30 minút v rúre a neskôr pri izbovej teplote vychladnúť.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 250 g mascarpone
- 6 vajec
- 150 g kryštálový cukor
- 100 ml mlieko
- 60 g maslo
- štipka soli
- 80 g hladká pšeničná múka
- 25 g kukuričný škrob
- 1 PL prášok do pečiva
- 1 citrón