Zdielať recept

Jesenné koláčiky

Toto Jesenné pečivo je urobené z úžasného penového mascarpone cesta. Môžete si z neho urobiť koláč. Je nadýchané ako obláčik. Mnohí ho poznáte ako bavlnený koláčik, alebo Japonský cheesecake. Ak raz skúsite už nebudete robiť iný.

Postup

  • Nastrúhajte si kôru z jedného citróna a šťavu vytlačte.
    Z bielkov, prášku do pečiva a polovice cukru začnite šľahať jemný nie príliš tuhý sneh.
    V teplom mlieku nechajte rozpustiť maslo a nechajte vychladnúť.
    V mascarpone vyšľahajte po jednom žĺtky. Ďalej pridajte druhú polovicu cukru, mlieko s maslom, citrónovú šťavu a kôru a štipku soli.
    Pridajte preosiatu múku so škrobom
    Do zmesi pridajte opatrne 1/3 vyšľahaného snehu a ešte chvíľku šľahajte pokiaľ sa suroviny spoja.
    Zvyšný sneh pridajte k zmesi a veľmi jemne zabaľte, aby zostal nadýchaný.
    Ak robíte koláč, formu si zvonku obaľte strečovou fóliou a nalejte hmotu do formy asi 2 cm od vrchného okraja. Cesto je do formy asi 20-25 cm priemer
    Na plech na pečenie nalejte asi 2-3 cm vody a doňho vložte formu s hmotou na koláč.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 20-30 minút pri teplote 200 St.C a ďalších 30 minút pri teplote 140 St.C.
    Po dopečení nechajte ešte koláč ďalších 30 minút v rúre a neskôr pri izbovej teplote vychladnúť.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jesenné koláčiky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 250 g mascarpone
  • 6 vajec
  • 150 g kryštálový cukor
  • 100 ml mlieko
  • 60 g maslo
  • štipka soli
  • 80 g hladká pšeničná múka
  • 25 g kukuričný škrob
  • 1 PL prášok do pečiva
  • 1 citrón