Spracovanie:
-
V robote vypracujeme nelepivé vláčne cesto, ktoré sa celkom odliepa od misy. Môže to trvať aj 25 minút
Po vypracovaní necháme nakysnúť dvojnásobok
Premiestnime na pracovnú dosku, rozdelíme na rovnaké časti a naplňte náplňou.
Vytvarujte podľa želania. Ja som rozdelila na 60 g bochníčky, ktoré som poprekladala, utiahla a nechala 20 min. oddychovať. Potom som ich rozvaľkala na ovál, jednu polovičku som narezala na pásiky. Na nenarezanú polovičku som dala slivkový lekvár a zrolovala od naplnenej časti smerom k narezanej časti.
Finálne necht nakysnúť 3 hodiny.
Pečenie 30-35 minút pri teplote 180-200 St.C. Prvých 15 minút môžete použiť záparu
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 300 g rozkvas ( 100 g kvások + 100 g múka + 100 g voda)
- 900 hladká pšeničná múka
- 350 g mlieka
- 230 g polohrubá múka
- 260 g cukru
- 100 g masla
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 vajcia
- citrónová kôra
- Ak je cesto príliš tuhé treba pridať ešte trochu mlieka.