Postup:
-
1. Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 6-8 hodín. (čas je orientačný), v zime to môže byť i 12 hodín.
3. Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky a nechajte 20 min. odpočívať.
4. Bochníčky utiahnite a vygúľajte do požadovaného tvaru
5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
6. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 100 g kvásku Lievito Madre
- 250 g Kamutová hladká múka
- 250 g Manitoba
- 75 g Celozrnna Kamutová múka
- 200 g jogurt
- 200 g voda
- 1 čl slad
- 1 čl soĺ