Zdielať recept

Kamutové žemle

Postup:

  • 1. Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 6-8 hodín. (čas je orientačný), v zime to môže byť i 12 hodín.

    3. Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky a nechajte 20 min. odpočívať.

    4. Bochníčky utiahnite a vygúľajte do požadovaného tvaru

    5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny

    6. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kamutové žemle?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 100 g kvásku Lievito Madre
  • 250 g Kamutová hladká múka
  • 250 g Manitoba
  • 75 g Celozrnna Kamutová múka
  • 200 g jogurt
  • 200 g voda
  • 1 čl slad
  • 1 čl soĺ