Postup:
-
1. Zmiešajte tekutinu s múkou a nechajte prebehnúť hodinu autolýzu
2. Pridajte kvások a nechajte prebehnúť hodinu fermentolýzu
3. Pridajte soľ a slad a vymieste pevné elastické cesto, ktoré sa odliepa od stien misy.
4. Naolejujte si pracovnú dosku a cesto opatrne roztiahnite pokiaľ sa dá. Naňho rozsypte opražené kamutové zrná a zalaminujte tak, že cesto poskladajte na tretiny zhora nadol s zdola nahor a potom poskladajte z jednej strany na druhu.
5. Odložte do uzatvárateľnej nádoby a prekladajte každých 30-45 minút po dobu 2,5 -5 hod. Čas závisí od okolitej teploty.
6. Časť zŕn si nahrubo pomeľte na mlynčeku na kávu, alebo v mixéri.
8. Cesto premiestnite na pracovnú dosku, stočte, utiahnite a obaľte v pomletých zrnách.
9. Ošatku dobre vysypte škrobom, alebo bezlepkovou múkou.
10. Stočený bochník dajte do ošatky a zakryte.
11. Nechajte hodinu pri izbovej teplote a následne uložte do chladničky na 12 hodín.
12. Pečte na 250 st. C. So záparou 15 min., potom teplotu znížte a pečte ďalej na 200 St.c. 30 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 60 g kvások
- 500 g Kamutová hladká múka
- 70 g Kamutová celozrnná múka
- 200 g pivo
- 200 g voda
- 1 čl soľ
- 1 čl slad
- Kamutové zrná