Zdielať recept

Kamutový chlieb s opraženými zrnami

Postup:

  • 1. Zmiešajte tekutinu s múkou a nechajte prebehnúť hodinu autolýzu
    2. Pridajte kvások a nechajte prebehnúť hodinu fermentolýzu
    3. Pridajte soľ a slad a vymieste pevné elastické cesto, ktoré sa odliepa od stien misy.
    4. Naolejujte si pracovnú dosku a cesto opatrne roztiahnite pokiaľ sa dá. Naňho rozsypte opražené kamutové zrná a zalaminujte tak, že cesto poskladajte na tretiny zhora nadol s zdola nahor a potom poskladajte z jednej strany na druhu.
    5. Odložte do uzatvárateľnej nádoby a prekladajte každých 30-45 minút po dobu 2,5 -5 hod. Čas závisí od okolitej teploty.
    6. Časť zŕn si nahrubo pomeľte na mlynčeku na kávu, alebo v mixéri.
    8. Cesto premiestnite na pracovnú dosku, stočte, utiahnite a obaľte v pomletých zrnách.
    9. Ošatku dobre vysypte škrobom, alebo bezlepkovou múkou.
    10. Stočený bochník dajte do ošatky a zakryte.
    11. Nechajte hodinu pri izbovej teplote a následne uložte do chladničky na 12 hodín.
    12. Pečte na 250 st. C. So záparou 15 min., potom teplotu znížte a pečte ďalej na 200 St.c. 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kamutový chlieb s opraženými zrnami?
Kliknutím vyberte

Na cesto:

  • 60 g kvások
  • 500 g Kamutová hladká múka
  • 70 g Kamutová celozrnná múka
  • 200 g pivo
  • 200 g voda
  • 1 čl soľ
  • 1 čl slad
  • Kamutové zrná