Zdielať recept

Kamutový chlieb s podielom celozrnnej múky

Postup:

  • 1. Zmiešajte múku s vodou a pivom a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 1-2 hodiny. Vodu prilievajte opatrne, ja robím s veľmi hydratovanými cestami, radšej si 40 g nechajte a prilejte až pri miesení,

    2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    4. Následne cesto 2,5-5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote. Čas závisí od ročného obdobia a od okolitej teploty.

    5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.

    Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.

    6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

    Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.

    Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00.

    Chrumkavé chlebíky želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kamutový chlieb s podielom celozrnnej múky?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie:

  • 460 Kamutová hladká
  • 110 Kamutová celozrnná
  • 200g pivo
  • 200 g voda
  • 60 g kvások
  • 1 čl soĺ
  • 1 čl slad