Kamutový sendvič s mrkvou

Kamut je jedna z najzdravších obilnín, ktoré v dnešnej dobe nájdete v ponuke. Je vhodná aj pre ľudí s intoleranciami na lepok. O prastarých múkach si môžete viac prečítať v článkoch tu u mňa na blogu.

Postup

  • Kvások pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť objem. Ak máte ražný kvások, nakŕmte si ho pšeničnou múkou na husto a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si kvások z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia.
    Z kvásku a ďalších uvedených surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-9 hodín (V zime dlhšie, v lete kratšie. Čas je orientačný. Záleží podľa teploty v miestnosti a sily kvásku) Pri verzii z droždia je to asi 2 hodiny.
    Po nakysnutí cesto rozvaľkajte na šírku Vašej formy, zaviňte ako roládu a nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min.
    Pred pečením potrite maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35 min.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kamutový sendvič s mrkvou?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 150 g LM (alebo 40 g droždia)
  • 400 g Kamutová múka
  • 200 g Aida 3.3, alebo T650
  • 120 g mrkvová šťava
  • 100 g mrkvové pyré (uvarená rozmixovaná mrkva)
  • 50 g maslo
  • 50 g cukor
  • 20 g soľ
  • 100 g mlieko