Zdielať recept

Kapustníky

Postup:

  • Náplň:

    Vo vyššom hrnci rozpustite za stáleho miešania cukor a miešajte dovtedy, než sa skaramelizuje. Opatrne prilejte vriacu vodu (najlepšie z rýchlovarnej konvice) a miešajte dovtedy než sa karamel celkom rozpustí. Kapustu nastrúhajte a duste na masle. Pridajte rozpustený karamel, cukor, škoricu a duste pokiaľ bude kapusta mäkká.

    Recept:

    1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto. Miesenie môže trvať 20 minút.

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na 2 cm, naznačte si štvorčeky, cesto rozrežte a na každý štvorček dajte kôpku kapusty.

    4. Každý štvorček zabaľte do batôžka a ukladajte s 5 cm medzerami na plech.

    5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    6. Popichajte vidličkou a pečte pri teplote 180 St.C asi 30-35 minút.

    7. podávajte posypané práškovým cukrom

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kapustníky?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 100 g LM
  • 600 g hladká múka
  • 400 g polohrubá múka
  • 1 vajce
  • 550 g mlieko
  • 100 g olej
  • 100 g cukor

Náplň:

  • 1,5-2 kg hlávková kapusta
  • 200 g cukor na karamel
  • 150 g cukor do dusenej kapusty.
  • 200 ml vriaca voda
  • 200 g maslo
  • Škorica